Deniz Çakır haklı

Deniz Çakır, dizi oyuncusu. Bilinen bir isim. Başörtülülere saldırdığı, densiz sözler ettiği iddiaları var. Belli ki bir tartışma olmuş.Recep Tayyip Erdoğan Ak Parti'nin dünkü grup...

Deniz Çakır, dizi oyuncusu. Bilinen bir isim. Başörtülülere saldırdığı, densiz sözler ettiği iddiaları var. Belli ki bir tartışma olmuş.

Recep Tayyip Erdoğan Ak Parti'nin dünkü grup toplantısında söylendikçe söylendi.

Daha önce Kabataş'ta bir başörtülü hanıma çok ağır saldırılar olduğu iddiası epey tartışılmıştı. "Geziciler camide içki içtiler." iddiası ne kadar doğruysa, Kabataş'ta Gezicilerin bir başörtülü hanımı dövdükleri ve hatta üzerine çöğdürdükleri iddiaları da o kadar doğrudur. (Camide içki içilmediğini caminin müezzini söylemiştir.)

İstanbul'daki bir alışveriş merkezinde bir mekânda (kafe veya lokantaya "mekân" deyip duruyorlar. Her kapalı alan mekân zaten.) oturan, türbanlı yedi hanım, oyuncu Deniz Çakır'ın kendilerine hakaret ettiği iddiasıyla suç duyurusunda bulunmuşlar.

Deniz Çakır meselenin başörtüsü olmadığını söylüyor. Diyor ki:

"Arkadaşlarımla gittiğimiz mekânda önce yan masamıza oturan kişiler hâl ve hareketleriyle bizden rahatsızlık duyduklarını belli ettiler... Bizi bilinçli olarak huzursuz ettiler... Arkadaşlarımla kutlama yaparken doğal olarak birbirimizin fotoğraflarını çektiğimiz sırada, bu sefer kendi fotoğraflarını çektiğimizi ima ederek bize sözlü olarak da sataştılar ve bu noktada aramızda kısa bir sözlü tartışma yaşandı. Konu uzamadı kapandı. Aynı ortamda yaklaşık 20 dakika daha oturduk. Mekanda kameralar mevcuttur, görüntüler incelenebilir.. Bu konuda hiçbir kaygı yaşamamaktayım... Tartışmanın, benim açımdan giyim, kuşam, türban, başörtüsü gibi kişisel tercih ve özgürlüklerle ilgisi yoktur, olmamıştır, olamaz da. Ancak tam tersi, söz konusu kişiler mekânda beni gördükleri andan itibaren benim tercihlerimden rahatsız olduklarını ortaya koymuşlardır..."

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Atatürk milliyetçidir 04 Şubat 2021 | 176 Okunma Sen kimin uşağısın?! 03 Şubat 2021 | 605 Okunma Tuğrul Bey ne dedi, fırsatçılar ne anladı? 02 Şubat 2021 | 269 Okunma Milliyetçiliğin azgını nasıl olur? 01 Şubat 2021 | 336 Okunma Eğer Saray, isterse CHP'yi susturabilir 31 Ocak 2021 | 594 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar