Değerler sistemi Paralel yapılar

Sırf cemaatleri-tarikatları devlet sistemine sokarak yeni "paralel yapılar"a yol açmak için "değerler sistemi"ni kendilerine çevirdiler.UNESCO, bu tür eğitimi, "Çocukların ve gençlerin pozitif değerleri keşfedip...

Sırf cemaatleri-tarikatları devlet sistemine sokarak yeni "paralel yapılar"a yol açmak için "değerler sistemi"ni kendilerine çevirdiler.

UNESCO, bu tür eğitimi, "Çocukların ve gençlerin pozitif değerleri keşfedip geliştirmeleri ve kendi potansiyellerine göre ilerlemeleri için yürütülen eğitim gayretleri" diye açıklar.

Genel tarif şöyle:

"(Value System) Fert, cemaat veya top­lumun belirli davranış kalıplarını benimsemesinde, kişinin ön­celiklerini sıralaması ve buna göre hayatını planlamasında rol oynayan kültürel, tarihî, geleneksel, dinî ve felsefî değerlerin oluşturduğu sistem." 

Önce şu soru: Neden cemaatlerin ve tarikatların belli vakıfları, belli dernekleri bu "değerler sistemi" için ders veriyor? Neden başka derneklere, başka vakıflara izin yok?

Ülkü Ocakları'ndan da ders versinler o zaman, Türk Ocakları'ndan da, başka kültür derneklerinden, vakıflarından da! Niye verdirilmiyor?!

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Atatürk milliyetçidir 04 Şubat 2021 | 177 Okunma Sen kimin uşağısın?! 03 Şubat 2021 | 605 Okunma Tuğrul Bey ne dedi, fırsatçılar ne anladı? 02 Şubat 2021 | 269 Okunma Milliyetçiliğin azgını nasıl olur? 01 Şubat 2021 | 336 Okunma Eğer Saray, isterse CHP'yi susturabilir 31 Ocak 2021 | 595 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar