Bir milyonluk dava bir paralık dava!

"Sözde savaşları" hız kesmedi. K. Kılıçdaroğlu, R. T. Erdoğan'a "sözde cumhurbaşkanı" demesinin ardından ertesi gün R. T. Erdoğan da ona "sözde genel başkan" dedi.R. T. Erdoğan "sözde"...

"Sözde savaşları" hız kesmedi. K. Kılıçdaroğlu, R. T. Erdoğan'a "sözde cumhurbaşkanı" demesinin ardından ertesi gün R. T. Erdoğan da ona "sözde genel başkan" dedi.

R. T. Erdoğan "sözde" sıralamasının devamında "çukur zihniyet" sözü de var. "Çukur"un da gönderildiği adres belli.

Saray'dan, daha "yaratıcı" bir söz desem, "yaratıcı" kelimesine takılacaklar, bir "ihtiraî" söz bulmalarını beklerdim. "Çokluğuna" bereket, sayamayacağım kadar başdanışmanları var, farklı bir ifade hiçbirinin mi aklına gelmedi!

Edebiyatta "icat" vardır. Bu siyaset için de geçerli. Yeri geldi, gerektiğinde hatırlattığım tarifi yine vereceğim:

"İcad: Buluş. Bir yazıda konuyla ilgili yeni fikirler bulmaya denir. Sanatkâr, dilde kul­la­nılmakta olan kelimeleri değişik terkipler içinde bir araya getirerek yeni tabirler bulur veya mevcut kelimelerin anlamlarını az çok değiştirerek başka şekilde ifade eder. Bulu­nan şey olağanüstüyse, ibtida olur. Her ibti­da icad olmakla beraber, her icad ibtida de­ğil­dir. İcadda orijinallik ve güzellik ara­nır." (Dr. Arslan Tekin, Edebiyatımızda Terimler.) 

"İbda" da var, ama o kadar ayrıntıya girmeyelim.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Atatürk milliyetçidir 04 Şubat 2021 | 176 Okunma Sen kimin uşağısın?! 03 Şubat 2021 | 605 Okunma Tuğrul Bey ne dedi, fırsatçılar ne anladı? 02 Şubat 2021 | 269 Okunma Milliyetçiliğin azgını nasıl olur? 01 Şubat 2021 | 336 Okunma Eğer Saray, isterse CHP'yi susturabilir 31 Ocak 2021 | 594 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar