Bir madencimizin anlattıkları

Gemilerimiz Akdeniz'de ve Karadeniz'de petrol ve doğalgaz arıyor. Karadeniz'de zengin doğalgaz bulundu. İnşallah bütün derdimize derman olur. Bir madencimizin aktüel konuyla bağlantılı, hatıraları üzerinde duracağız....

Gemilerimiz Akdeniz'de ve Karadeniz'de petrol ve doğalgaz arıyor. Karadeniz'de zengin doğalgaz bulundu. İnşallah bütün derdimize derman olur.

Bir madencimizin aktüel konuyla bağlantılı, hatıraları üzerinde duracağız.

Hulûsi Turgut, eski MTA Genel Direktörü Sadrettin Alpan'ın hatıralarını yayınladı.  Kitabın üst başlığı "Maden Bilimcilerin Duayeni". (Doğan Kitap, 495 s.). "İnsanı maden yaşatır" diyen bu ismi çok kişi ilk defa duyuyordur.

Hulûsi Bey, sürekli üretiyor. Nasıl zorluklar aştığını, kaç yıl geçse de hedefinden şaşmadığını ve mutlaka netice almak istediğini burada yeri geldikçe yazdım. (Molla Mustafa Barzanî ile 1960'lı yıllarda, görüşebilmek için nelerle karşılaştığını"Barzani Olayı" kitabında okuyabilirsiniz.)

Hulûsi Turgut'un elinde, yayınlanmasını merakla beklediğimiz bir dosya daha var. Bahsetmiştim… Alparslan Türkeş'le uzun bir konuşma yaparak "Şahinlerin Dansı" (492 s.) adıyla yayınladı. Bu yarısı. Bin sayfayı bulacak kitabı yakın zamanda baskıya verecek.

Petrole muhtaç, gaza muhtaç, bilumum kıymetli madene muhtaç bir ülkede yaşıyoruz. Bir "maden bilimci"nin hayatı dikkat çekmez mi?

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Atatürk milliyetçidir 04 Şubat 2021 | 177 Okunma Sen kimin uşağısın?! 03 Şubat 2021 | 605 Okunma Tuğrul Bey ne dedi, fırsatçılar ne anladı? 02 Şubat 2021 | 269 Okunma Milliyetçiliğin azgını nasıl olur? 01 Şubat 2021 | 336 Okunma Eğer Saray, isterse CHP'yi susturabilir 31 Ocak 2021 | 595 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar