Batasuna-HDP

R. T. Erdoğan, HDP'nin eski eş başı Selahattin Demirtaş'in mahkûm edilmesinde ısrarlı. AİHM'nin kararını umursamıyor. Esasında ben de umursamıyorum. PKK bağlantılı olanlar söz konusu olunca, Avrupa...

R. T. Erdoğan, HDP'nin eski eş başı Selahattin Demirtaş'in mahkûm edilmesinde ısrarlı. AİHM'nin kararını umursamıyor. Esasında ben de umursamıyorum. PKK bağlantılı olanlar söz konusu olunca, Avrupa otomatikman refleks gösteriyor.

AİHM, Selahattin için, hakikaten bir hukuksuzluk var da ondan dolayı mı bu hükmü verdi diye ister istemez düşünüyorsunuz.

R. T. Erdoğan, AİHM'nin Selahattin kararını çok sert tenkit etti:

"Demirtaş ile ilgili hüküm, aynı mahkemenin meselâ İspanya'daki Batasuna Partisi kararındaki gerekçelerle açıkça çelişmektedir. Mahkeme, Batasuna davası kararında, bırakınız şiddet eylemlerini açıkça kınamamanın dahi cezaya konu suç sayılabileceğine hükmetmiştir. Terör örgütünün şiddet eylemini kınamamayı teröre destek olarak kabul eden bir mahkemenin, 6-8 Ekim 2014'te 39 vatandaşımızın hunharca katledilmesiyle sonuçlanan bir eylemin baş sorumlusunun tahliyesini istemiş olması, ikiyüzlülüktür."

R. T. Erdoğan, keşke bizim mahkemelere mesaj niteliğindeki bu sözleri etmeseydi, kararı, kanunlara ve ve kanunlarla bağlantılı hâkimlerin vicdanlarına bıraksaydı... Bu sözler, "yeni rejim"in tabiatı itibarıyla hâkimleri otomatikman bağlıyor.

Bugün Anayasa Mahkemesi, Osman Kavala hakkında bir karar verecek. O. Kavala'nın tutukluluğu ya bitecek ya sürecek.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Atatürk milliyetçidir 04 Şubat 2021 | 176 Okunma Sen kimin uşağısın?! 03 Şubat 2021 | 605 Okunma Tuğrul Bey ne dedi, fırsatçılar ne anladı? 02 Şubat 2021 | 269 Okunma Milliyetçiliğin azgını nasıl olur? 01 Şubat 2021 | 336 Okunma Eğer Saray, isterse CHP'yi susturabilir 31 Ocak 2021 | 594 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar