Başkanlıkları düşürülsün!

Kanun Hükmünde Kararname (KHK) ile resmî kurumlardan atılanlar, mahallî idareler seçiminde aday oldular. Seçimi kazandılar. Sonra peşinden gelen parti adayları, bunlar resmî kurumlardan atılmışlardı, belediye...

Kanun Hükmünde Kararname (KHK) ile resmî kurumlardan atılanlar, mahallî idareler seçiminde aday oldular. Seçimi kazandılar. Sonra peşinden gelen parti adayları, bunlar resmî kurumlardan atılmışlardı, belediye başkanı olamazlar, diye itiraz ettiler ve Yüksek Seçim Kurulu da bu itirazları kabul etti, HDP'den seçilen dört aday mazbatalarını alamadı.

Adana'nın Kozan ilçesinde de MHP Belediye Başkanı seçilen kişi, eskiden bir suça karıştığı iddiasıyla YSK'nın kararıyla başkanlıktan düşürüldü.

Bu beşinin yerine bunlardan sonra daha çok oyu alan partinin adayı başkanlıklara oturdular.

İtiraz etmek bir hak aramaktır. Yerinde. YSK inceliyor. Karar: "Yav hakikaten resmî kurumlardan atılmışlar, olur mu öyle şey! Gelmişler belediyenin başına oturmuşlar. Tövbe estağfurullah! Hemen atılsınlar! Hele öbürü! Cinayet falan diyorlar. Başkanlığı düşürülsün!"

Meğer KHK'yle ihraç edilenlere dair, "Bu şekilde görevine son verilenler bir daha kamu hizmetinde istihdam edilemez, kamu, kurum ve kuruluşlarında görev alamaz." hükmü varmış.

Danıştay 8. Dairesi'nin 2017'de aldığı, "KHK ile ihraç edilenlerin belediye meclis üyeliğinin düşürülmesine" dair hükmünden yola çıkmışlar.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Atatürk milliyetçidir 04 Şubat 2021 | 176 Okunma Sen kimin uşağısın?! 03 Şubat 2021 | 605 Okunma Tuğrul Bey ne dedi, fırsatçılar ne anladı? 02 Şubat 2021 | 269 Okunma Milliyetçiliğin azgını nasıl olur? 01 Şubat 2021 | 336 Okunma Eğer Saray, isterse CHP'yi susturabilir 31 Ocak 2021 | 593 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar