Asıl KHK'lıklar kimler?

Bülent Arınç ne demişti de birileri bu kadar kızmıştı?"1. KHK (Kanun Hükmünde Kararname) bir faciadır. Çevremde o kadar çok bu felâketi yaşayan insan var ki, ben onlara acıyorum, merhamet ediyorum... Evime...

Bülent Arınç ne demişti de birileri bu kadar kızmıştı?

"1. KHK (Kanun Hükmünde Kararname) bir faciadır. Çevremde o kadar çok bu felâketi yaşayan insan var ki, ben onlara acıyorum, merhamet ediyorum... Evime temizlik yapmaya gelen daire başkanlığından ihraç edilmiş kadını gördükçe, eşi polis ihraç edilmiş başka bir polisi gördükçe ben yerin dibine geçiyorum.

2. 15 Temmuz'dan sonra, devletin güvenliğine tehdit oluşturan örgütlerin aidiyeti, mensubiyeti, iltisakı olanlar ihraç edildiler. Bu hukukî bir tanımlama değil; bir tedbir bu. Hukukî tanımlama böyle olmaz; çünkü, bu bir kanaattir. Kanaat delil değildir.

3. Çocukları var, ailesi var, ev kira, yok... Sonunda da yargı yoluna da gidilemiyor. OHAL komisyonu kuruldu... Karınca gibi çalışsalar olacak ama karınca gibi gidiyorlar.

4. En son fecaat bir olay yaşandı. Bir polis memuru meslekten ihraç edilmiş, 15 ay tutuklu kalmış, sonra da beraat etmiş, ama sonra görevine iade etmemişler. Arkasından da askere gitmiş. Ağrı'da şehit oldu. Dün neden terörist dediniz bu adama, bugün neden şehit diye sahip çıkıyorsunuz bu adama?

5. Bir milyondan fazla insan mağdur oldu bugün için. Eğer böyle giderse ki, gitmeyecek, mümkün değil, en az 5 milyon insan bunun acısını çekebilir. Bu insanlara önyargımız 3. nesillere kadar etkiliyor."

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Atatürk milliyetçidir 04 Şubat 2021 | 176 Okunma Sen kimin uşağısın?! 03 Şubat 2021 | 605 Okunma Tuğrul Bey ne dedi, fırsatçılar ne anladı? 02 Şubat 2021 | 269 Okunma Milliyetçiliğin azgını nasıl olur? 01 Şubat 2021 | 336 Okunma Eğer Saray, isterse CHP'yi susturabilir 31 Ocak 2021 | 593 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar