Allah Müslümanı Müslümandan korusun!

ABD Başkanı Trump'ın Suriye'den çekilme kararı tartışılıyor. Karar, uydurukçacıların sözüyle ifade edersek "gizem"ini koruyor.(İzin verirseniz, konuyla ilgisi olmayan bir ara not ekleyeceğim."Gizem" ne demek?...

ABD Başkanı Trump'ın Suriye'den çekilme kararı tartışılıyor. Karar, uydurukçacıların sözüyle ifade edersek "gizem"ini koruyor.

(İzin verirseniz, konuyla ilgisi olmayan bir ara not ekleyeceğim.

"Gizem" ne demek? Gizliliğini mi? Sırrını mı? Esrarengizliğini mi? Bilinmezliğini mi?... Neyi koruyor? Anlayan beri gelsin! Gürer Gülsevin'e duyurulur. Türk Dil Kurumu'nun yeni başkanı mekteptaşımın dediğine göre "İnanarak söylüyorum ki Türkçe şu anda tarihinin en güzel günlerini yaşıyor..."muş. Bunu da Yeni Akit'te dilimiz üzerine yazan Yakup Şimşek'in köşesinden öğrendim. Yakup Şimşek de "başkan" için "reîs" yazmış. Oldu olacak hemzesini de koyalım "re'îs" yazalım! "Tarih" derken "a"ya şapka koymuş. O da eksik; "târîh" yazmalı! Hatta "hı"nın altına bir kavis çekelim; yazılışı tam gösterelim! Arapçasını bire bir uygulamanın mantığı yok. Dilimizi çetrefilleştiririz. "Reis" de, "tarih" de bize mal olmuş ve Arapçadan çıkmıştır artık. "Gizem", TDK'nın 1935 tarihli "Osmanlıcadan Türkçeye Cep Kılavuzu" sözlüğünde görülür. Bu sözlük masa başı uydurulmuş kelimeler sözlüğüdür. Bende de var. Arada bir bakarım. Gizem, "giz" kelimesine ek getirerek yapılmış ama bu ek Türkçede yok ki... Gürer Bey'e de bir sözüm olacak: "Cevap" kelimesi karşılığı "yanıt"ın artık yerleştiğini söylüyor. Temmuz ayında AA'ya yaptığı o açıklama üzerinde sonra duracağız.)

Konumuza dönebiliriz:

Trump, tivit atmayı pek seviyor. R. T. Erdoğan'a madem "kıymet" veriyor, onu örnek alsın! Reisimiz, arada tivit atsa da, adım başı konuşmayı tercih ediyor. Halkla sesli ve görüntülü irtibat kuruyor. Allah var, natıkası güçlü. Eh cüssesi de ekranlardan taşıyor. Halkın gönlüne girmenin yolu tivitten geçmez; ekrandan geçer diyor. ("Halk" derken... Reis'te "halk" yok, "millet" var. "Halk" deyince CHP'nin propagandası olmaz! Yeri geldikçe "halk" kelimesi kullanılmalı, kafa karışıklığına meydan verilmemelidir. Allah bereketini artırsın, Saray'ın koridorlarında bir odadan bir odaya gitmek isteseniz, "başdanışman" kalabalığından kapıyı bulamazsınız. İçlerinde bir sosyolog yok mu? "Halk" nedir? "Millet" nedir? Reis'e bi izah etse!

ABD'nin Suriye'yi boş bırakması mümkün değil. Bir tarafta koruyup kolladığı İsrail var. ABD demek İsrail demektir. Bu sıra R. T. Erdoğan'a çatan Netanyahu, daha önce Trump'la çekilme meselesini konuştuklarını açıklamıştı. Yani Trump bizi öne almıyor, İsrail'i öne alıyor. Netanyahu ne derse o.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Atatürk milliyetçidir 04 Şubat 2021 | 176 Okunma Sen kimin uşağısın?! 03 Şubat 2021 | 605 Okunma Tuğrul Bey ne dedi, fırsatçılar ne anladı? 02 Şubat 2021 | 269 Okunma Milliyetçiliğin azgını nasıl olur? 01 Şubat 2021 | 336 Okunma Eğer Saray, isterse CHP'yi susturabilir 31 Ocak 2021 | 594 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar