Adana Mutabakatı Bize ne getirebilir

Adana Mutabakatı'ndan ilk bahseden Rusya'nın "tek adam"ı Putin.Beşşâr'ın çıkarına bir hesabı olmasa Putin, Moskova'da bu yılın ilk görüşmesinde  R. T. Erdoğan'a bu mutabakatı hatırlatır...

Adana Mutabakatı'ndan ilk bahseden Rusya'nın "tek adam"ı Putin.

Beşşâr'ın çıkarına bir hesabı olmasa Putin, Moskova'da bu yılın ilk görüşmesinde  R. T. Erdoğan'a bu mutabakatı hatırlatır mı?

R. T. Erdoğan da günlük üç-beş konuşmasından birinde "Adana Mutabakatı'nın üzerinde ısrarla durulması gerektiğini" söyledi.

AK Parti döneminde, Suriye'yle 49 antlaşma imzalanmış. Bunlardan biri Adana Mutabakatı'nı geliştirme gayesi güdüyor. O zamanki Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu ile, Suriye'nin "değişmez" Dışişleri Bakanı Velid Muallim arasında, 21 Aralık 2010'da, Ankara'da imzalanıyor. Antlaşmanın başlığı: "Terör ve Terör Örgütlerine Karşı Ortak İşbirliği".

O zamanlar Beşşâr'la R. T. Erdoğan'ın arasında su sızmıyordu. Birbirlerine ailecek gelip gidiyorlardı!

İlk iktidara geldiğinde, Beşşâr'ın konuşmalarına bakarak biraz umut taşıyordum. Ortadoğu'da Batılı manada bir demokrasiden bahsedemeyiz ama bir "hürriyet" kapısı aralanır, diye düşünüyordum.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Atatürk milliyetçidir 04 Şubat 2021 | 176 Okunma Sen kimin uşağısın?! 03 Şubat 2021 | 605 Okunma Tuğrul Bey ne dedi, fırsatçılar ne anladı? 02 Şubat 2021 | 269 Okunma Milliyetçiliğin azgını nasıl olur? 01 Şubat 2021 | 336 Okunma Eğer Saray, isterse CHP'yi susturabilir 31 Ocak 2021 | 594 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar