Adalet çöküntüsü

"Adalet"in terazisi doğrulamıyor. Adalet timsali hanımın da gözleri açık.Eski korgeneral hakkında birbirine zıt iki karar ve R. T. Edoğan'ın beraat için: "Yargı camiamız için çok çok üzücü bir adım olmuştur.

İlginç olan şu: Kararı veren kişi veya kişilerin FETÖ'cü olması olayın nereye geldiğini gösteriyor. Hak er ya da geç yerini buluyor. Müebbet hapse mahkûm olmuş bir kişiyi tahliyesini nasıl verebiliyor. Bu anlaşılır bir şey değil. Adalet Bakanlığımız ve Savcılığımız hemen harekete geçip yakalandı." demesi ve ardından kararı veren hâkimlerin sürülmesi, "adalet"te bir "denge" olmadığını bir kere daha gözler önüne serdi.

Aklıma takılan şu: Bir üst mahkeme olarak beraat kararı verdiyse, bir dinlemeleri, gerekçeleri neymiş anlamaları, önceki müebbet kararının gerekçelerle karşılaştırmaları gerekmez miydi? Bir gün içinde "Vay sen nasıl beraat kararı verirsin!" dediler, üç hâkimi oraya buraya yolladılar. Kurulu düzenleri bozuldu. 

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Atatürk milliyetçidir 04 Şubat 2021 | 176 Okunma Sen kimin uşağısın?! 03 Şubat 2021 | 605 Okunma Tuğrul Bey ne dedi, fırsatçılar ne anladı? 02 Şubat 2021 | 269 Okunma Milliyetçiliğin azgını nasıl olur? 01 Şubat 2021 | 336 Okunma Eğer Saray, isterse CHP'yi susturabilir 31 Ocak 2021 | 594 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar