PKK, ABD'nin vazgeçilmezi...

Trump'ın önceki gün attığı ortalığı bulandıran tivitinin satır aralarına baktığınızda tamı tamamına "Türkiye ayağını denk al! Benim PKK'ma bir fiske vurursan, ekonomini mahvederim. Bizim...

Trump'ın önceki gün attığı ortalığı bulandıran tivitinin satır aralarına baktığınızda tamı tamamına "Türkiye ayağını denk al! Benim PKK'ma bir fiske vurursan, ekonomini mahvederim. Bizim papazı bırakmadınız, başınıza neler geldiğini gördünüz." manası çıkıyor.

Reis, kendi partisinin (=aşiretinin) dışındakilere kükrediği gibi kükreyecek mi, diye merak sardım. Hatta, telefon etmez, Trump dengesizi etse, açmaz diye düşündüm.  Herhâlde bizimki telefon etmiş.

Hadi telefon etti... Kasımpaşalı ağzını açtı mı? "Ne oluyorsun lan Trump!" dedi mi? Bizim Saray'dan yapılan açıklamaya göre, Kasımpaşalı ağzını açmamış.  Saray alttan alıyor:

 "... Sayın Cumhurbaşkanımız, mevkidaşının Suriye'den çekilme kararını memnuniyetle karşıladıklarını ifade ederek, bu çerçevede Türkiye olarak NATO müttefikimiz ABD'ye her türlü desteği vermeye hazır olduğumuzu hatırlatmışlardır. / Bölgede otorite boşluğu meydana gelmemesi için Münbiç Yol Haritası'nın tamamlanması, ayrıca çekilme kararının hayata geçirilmesini engellemek isteyen unsurlara fırsat verilmemesi gerektiğini vurgulayan iki lider, kamuoyuna yönelik sağlıklı iletişimin önemine değinmişlerdir. / Sayın Cumhurbaşkanımız ve ABD Başkanı Sayın Trump, Suriye'nin toprak bütünlüğü temelinde ülkenin kuzeyinde  terörden arındırılmış güvenli bir bölge oluşturulması fikrini de ele almışlardır. / Sayın Cumhurbaşkanımız görüşmede, Türkiye'nin Kürtlerle hiçbir sorunu olmadığını, ülkemizin amacının ulusal güvenliğine tehdit oluşturan terör örgütleri DEAŞ, PKK ve PKK'nın Suriye uzantıları ile mücadele etmek olduğunu vurgulamışlardır."

Trump tivitinde 20 mil (32 km.) derinliğinde bir güvenli bölgeden bahsediyordu. En tehlikelisi bu "güvenli bölge".

Aklı başında, Türkiye'yi düşünen kalemler, bu "güvenli bölge"nin tehlikesine işaret ediyorlar.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Atatürk milliyetçidir 04 Şubat 2021 | 176 Okunma Sen kimin uşağısın?! 03 Şubat 2021 | 605 Okunma Tuğrul Bey ne dedi, fırsatçılar ne anladı? 02 Şubat 2021 | 269 Okunma Milliyetçiliğin azgını nasıl olur? 01 Şubat 2021 | 336 Okunma Eğer Saray, isterse CHP'yi susturabilir 31 Ocak 2021 | 593 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar