Yok hükmündeki bir yönetim sistemi!

"Hukuk zaten, iktidarda olanların gönlünden geçenleri sınırlandırmak için vardır!" ana fikirli yazımı, Facebook'ta bir kişi "kelime oyunu" diye nitelendirdi!

Oysa bu yazı, gerçek bir hukuk sancısının ifadesiydi. Nitekim Türkiye'nin önemli hukukçularından Yargıtay Onursal Başkanı Sami Selçuk, konu ile ilgili görüşlerini benimle paylaştı ve "Gönlüm razı olmadı ifadesi, bir itiraftır: keyfi yönetimin itirafıdır." dedi.

Selçuk, Halide Edip Adıvar'ın anılarında geçen bir olayı hatırlattı.

Demirci Mehmet Efe, Halide onbaşı ile Eğirdir'e girerken kimsenin kendisini karşılamaya gelmemesine çok öfkelenir ve kızanlarına "karşınıza ilk çıkan adamı asın" diye emir verir. Oysa halk korkudan eve kapanmıştır. O sırada tarladan evine dönmekte olan bir delikanlıyı yakalayıp asarlar. Halide Edip, delikanlıyı kurtarmaya çalışır ama başaramaz.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
"Darbeyi sadece FETÖ mü yaptı?" 04 Şubat 2021 | 3.097 Okunma Demir alma günü gelmişse iktidardan! 03 Şubat 2021 | 1.560 Okunma Yangın topu ve antikor bombası! 02 Şubat 2021 | 3.096 Okunma Bu bir Kenan Evren modelidir! 01 Şubat 2021 | 881 Okunma Sadece Türk-İslâm Dünyası mı aşılanıyor? 30 Ocak 2021 | 885 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar