Yeni rejimin sembolü sular altında!

"Yeni rejim" diyorum çünkü uygulamaya konulan Cumhurbaşkanlığı sistemi, rejimi kökten değiştirmenin aracı olarak kullanılıyor. Oysa Türkiye Cumhuriyeti'nin kendisi, kurtuluş mücadelesi ile birlikte yeni bir rejim...

"Yeni rejim" diyorum çünkü uygulamaya konulan Cumhurbaşkanlığı sistemi, rejimi kökten değiştirmenin aracı olarak kullanılıyor. Oysa Türkiye Cumhuriyeti'nin kendisi, kurtuluş mücadelesi ile birlikte yeni bir rejim olarak doğmuştu. Yeni rejim, Türk kimliğine dayanıyordu. İşte başından beri, İslâm istismarıyla yıkılmak istenen budur. Türk tarihinin, Türk kimliğinin hakkından gelmeyi, Türkiye'yi Atatürk temelinden çıkarmayı hedefleyen, yerli İslâmcılardan önce, doğrudan doğruya ABD ve İngiltere'nin istihbarat servisleridir.

***

"Eski Türkiye" dedikleri, aslında Atatürk'ün "Yeni Türkiye Cumhuriyeti" diye tanımladığı Türk devletidir. Şimdilik "Yeni Türkiye" dedikleri devletin felsefesini ise CIA'nın ünlü Türkiye uzmanı Graham Fuller tespit etmiştir. Öyle ki Fuller de, "Yeni Türkiye Cumhuriyeti" diye bir kitap yazmıştır. Fakat Türk kimliğinde birleşen bir devlet değil, etnik unsurların Osmanlı örneğinde olduğu gibi Sünni temelde birleştirildiği bir federasyon tasarımıydı bu.

İşte AKP döneminde sahneye konulan veya icra edilen program budur. Zaten kullandıkları kavramları önce Fuller yazmıştır!

***

Atatürk, yeni devleti halkla birlikte ve Türk ordusuna dayanarak kurmuştu. Bu sebeple Türk Silahlı Kuvvetleri'ne yönelik Ergenekon, Balyoz ve Casusluk gibi operasyonlar yapıldı. Bunun için Türkiye'deki Amerikan Gladyosu'nun kurduğu ve devletin bütün kurumlarına yerleştirdiği FETÖ kullanıldı. Maksat hasıl olup rejim değişikliğine geçmek gerektiğinde de 15 Temmuz senaryosu sayesinde ilk adım atıldı. Türkiye, bir parti devleti haline getirildi.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
"Darbeyi sadece FETÖ mü yaptı?" 04 Şubat 2021 | 3.097 Okunma Demir alma günü gelmişse iktidardan! 03 Şubat 2021 | 1.561 Okunma Yangın topu ve antikor bombası! 02 Şubat 2021 | 3.096 Okunma Bu bir Kenan Evren modelidir! 01 Şubat 2021 | 883 Okunma Sadece Türk-İslâm Dünyası mı aşılanıyor? 30 Ocak 2021 | 885 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar