Türkiye kimlerin vatanı imiş?

Amberin Zaman, Al Monitor adına ABD'nin Suriye Demokratik Güçleri adıyla örtmeye çalıştığı PKK'nın Suriye kolu olan PYD-YPG'nin komutanı Mazlum Kobane ile konuştu.Yazının girişinde "Gerçek ismi Ferhat...

Amberin Zaman, Al Monitor adına ABD'nin Suriye Demokratik Güçleri adıyla örtmeye çalıştığı PKK'nın Suriye kolu olan PYD-YPG'nin komutanı Mazlum Kobane ile konuştu.

Yazının girişinde "Gerçek ismi Ferhat Abdi Şahin olan Kobane, Türkiye'nin en çok aranan teröristler listesinde bulunuyor." bilgisine yer veriliyor ve Abdullah Öcalan'ın Kobane'nin ilk akıl hocası olduğu ve ikilinin beraber Fırat Nehri'ne girerken çektirdiği fotoğrafın yakınlıklarının kanıtı olarak görüldüğü belirtiliyor.

Amberin Zaman'ın sorusu üzerine Kobane, Öcalan'a bağlılığının devam ettiğini söylüyor.

***

Diyaloğun bir kısmı şöyle:

Amberin Zaman: Son barış sürecinde kaydedilen Abdullah Öcalan'ın İmralı heyetiyle yaptığı görüşme notlarında sizin de Türk yetkilileriyle Rojava'da bir araya geldiğiniz dillendiriliyor. Doğru mu?

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
"Darbeyi sadece FETÖ mü yaptı?" 04 Şubat 2021 | 3.097 Okunma Demir alma günü gelmişse iktidardan! 03 Şubat 2021 | 1.561 Okunma Yangın topu ve antikor bombası! 02 Şubat 2021 | 3.096 Okunma Bu bir Kenan Evren modelidir! 01 Şubat 2021 | 883 Okunma Sadece Türk-İslâm Dünyası mı aşılanıyor? 30 Ocak 2021 | 885 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar