"Türkiye ittifakı" şart ama hangi temelde?

Tayyip Erdoğan, AKP Genel Başkanı ve Cumhur İttifakı'nın lideri olarak seçim sürecinde karşı tarafta oluşan Millet İttifakı'nı "zillet ittifakı" gibi ağır sözlerle eleştirdikten sonra nihayet...

Tayyip Erdoğan, AKP Genel Başkanı ve Cumhur İttifakı'nın lideri olarak seçim sürecinde karşı tarafta oluşan Millet İttifakı'nı "zillet ittifakı" gibi ağır sözlerle eleştirdikten sonra nihayet Cumhurbaşkanı şapkasıyla konuştu ve "Seçim tartışmalarını geride bırakarak, ekonomi ve güvenlik başta olmak üzere asıl gündemimize odaklanmamız şarttır. Dönem, kızgın demiri soğutma, musafahalaşma, kucaklaşma, birlik ve beraberliğimizi yeniden perçinleme dönemidir." dedi.

Erdoğan, "Türkiye'nin bekası, vatandaşlarımızın birlik ve beraberliği her türlü politik hesabın üstündedir. Ülkenin bekasını ilgilendiren konularda siyasi görüş ayrılıklarımızı bir tarafa koyup 82 milyonla Türkiye ittifakı olarak hareket etmeliyiz. diye birleştirici mesajlar verdi.

***

"Yunanistan'a beş ada ile birlikte bırakılan 92 bin kilometrekarelik kıta sahanlığı ne olacak? ABD şantajına boyun eğilerek S-400'ler Azerbaycan veya Katar'a yönlendirilecek mi? Ekonomik krizin altından nasıl kalkılacak?" gibi sorular ve sorunlar ise ortadadır.

Fırat'ın doğusunda sınır boyunca oluşturulacak bazı cep bölgelere ABD'nin PKK/PYD'ye baskı yapmasıyla TSK'nın yerleşmesi ne anlama geliyor? Türkiye, Girit Adası güneyindeki egemenlik alanını Yunanistan üzerinden Amerikan şirketlerine devrederken, TSK, Suriye sınırında bazı bölgelere yerleşirse beka sorunu çözülmüş mü olur?

***

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
"Darbeyi sadece FETÖ mü yaptı?" 04 Şubat 2021 | 3.097 Okunma Demir alma günü gelmişse iktidardan! 03 Şubat 2021 | 1.561 Okunma Yangın topu ve antikor bombası! 02 Şubat 2021 | 3.096 Okunma Bu bir Kenan Evren modelidir! 01 Şubat 2021 | 881 Okunma Sadece Türk-İslâm Dünyası mı aşılanıyor? 30 Ocak 2021 | 885 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar