Türkiye, AKP ile devam edemeyecek noktaya neden geldi?

Cargill Gıda Ortadoğu Türkiye ve Afrika Kurumsal İletişim Direktörü Ediz Aksoy, "çiftçilere eğitim için" geldiği Konya'da gazetecilerin sorularını cevaplandırırken, hükümetin şeker fabrikalarının özelleştirilmesiyle ilgili olarak kendilerinden bir rapor istediğini doğruladı...

Aksoy, "Biz kesinlikle özelleştirme olsun istemedik. Hükümet bu konu ile ilgili bizden bir rapor istedi. Çalışmalarımızı yaptık ve 2018 yılı Ocak ayında raporu sunduk. Önümüzde bir Avrupa örneği var. Yeniden bir şeyleri inşa etmenin anlamı yoktu" dedi.

CHP Adana Milletvekili, TBMM Tarım, Orman ve Köyİşleri Komisyonu Üyesi Ayhan Barut, konuyu bir soru önergesiyle Meclis gündemine taşıdı. Tabii, şimdi Meclis gündemiyle kimse ilgilenmiyor ama kayıtlara geçen bilgiler, bir gün Yüce Divan yargılamaları sırasında delil teşkil edecek!

***

Barut'un sorularından ikisi şöyleydi:

- Tarımın ülkemiz içindeki paydaşları olan Ziraat Odaları, Ziraat Mühendisleri Odası gibi pek çok meslek örgütlenmesi, üniversiteleri ve çiftçi kuruluşları var iken neden Cargill gibi uluslararası bir şirketten görüş alınmıştır?

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
"Darbeyi sadece FETÖ mü yaptı?" 04 Şubat 2021 | 3.097 Okunma Demir alma günü gelmişse iktidardan! 03 Şubat 2021 | 1.560 Okunma Yangın topu ve antikor bombası! 02 Şubat 2021 | 3.094 Okunma Bu bir Kenan Evren modelidir! 01 Şubat 2021 | 879 Okunma Sadece Türk-İslâm Dünyası mı aşılanıyor? 30 Ocak 2021 | 881 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar