"Suriyelilere üç garanti verildi!"

Suriyeliler konusunda devletin nasıl uyum çalışmaları yaptığına dair eğitim ve tarımdan örnekler vermiştim. Zeytinburnu İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü'nün okullara gönderdiği yazıda Suriyelilerden "yakın gelecekte vatandaş olacaklar" diye bahsedilmişti. 

Mardin'de Suriyeli çiftçiler lavanta hasadını Vali ve Kızılay Başkanı ile birlikte yapmıştı. 

Şimdi de Türkiye'deki üniversitelere sınavsız kabul edilen Suriyeli öğrencilerin burs sorunlarının nasıl çözüleceği konusunda resmi açıklamalar yapıldı.

***

Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanı Abdullah Eren, "Üç model geliştirdik. Birincisi üniversiteye giden Suriyelilerin harcını karşılamak... İkincisi, 'Türkiye bursları' kapsamında Suriyeli öğrencileri burslandırıyoruz... Üçüncüsü ise Birleşmiş Milletler Mülteciler Yüksek Komiserliği ve AB'nin farklı fonlarıyla gerçekleştirdiğimiz iş birlikleri var" dedi.

Abdullah Eren, "Mültecilerden yüzde bir oranında üniversiteye gitme oranı varken, Türkiye yüzde altıyla bu alanda bir rekor kırıyor" diye özel bir bilgi de verdi.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
"Darbeyi sadece FETÖ mü yaptı?" 04 Şubat 2021 | 3.097 Okunma Demir alma günü gelmişse iktidardan! 03 Şubat 2021 | 1.560 Okunma Yangın topu ve antikor bombası! 02 Şubat 2021 | 3.096 Okunma Bu bir Kenan Evren modelidir! 01 Şubat 2021 | 881 Okunma Sadece Türk-İslâm Dünyası mı aşılanıyor? 30 Ocak 2021 | 885 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar