​​​​​​​Suriye'de ikinci bir Amerikan devleti kimin işine yarar?

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, "İdlib'de süren Bahar Kalkanı Harekâtı, planlı şekilde devam ediyor. Mehmetçik, orada kendisine verilen görevi büyük bir özveri ile yerine getiriyor." dedikten sonra Erdoğan-Putin zirvesiyle...

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, "İdlib'de süren Bahar Kalkanı Harekâtı, planlı şekilde devam ediyor. Mehmetçik, orada kendisine verilen görevi büyük bir özveri ile yerine getiriyor." dedikten sonra Erdoğan-Putin zirvesiyle ilgili olarak "Amacımız siyasi çözüm ve barıştır" diye konuştu. Tayyip Erdoğan da Rusya ziyaretinden beklentisinin sorulması üzerine "Bölgede süratle ateşkesi sağlayabilmek." dedi.

Türkiye "siyasi çözüm, barış ve ateşkes" isteyecek idiyse çatışma sürecine nasıl gelindi? Üstelik Erdoğan, ABD'nin Suriye Özel Temsilcisi James Jeffrey'nin "Türkiye'ye mühimmat verebiliriz" açıklamasına işaret edilerek Türkiye'nin bu yönde bir talebinin olup olmadığı sorusu üzerine "Ben, Sayın Trump'a bu tür taleplerimizi ilettim." ifadelerini kullandı.

Yani ateşkes isteniyor ama çatışmalar sürerse mühimmat ihtiyacı olacak.

***

Erdoğan, bir taraftan da "Türkiye'nin bu tarihi mücadelesini sürekli fitneyle, yalanla iftirayla lekelemeye çalışan her kim olursa olsun açık ve net söylüyorum, haysiyetsizdir, onursuzdur, şerefsizdir, alçaktır, haindir" dedi.

Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu ise Suriye probleminin sahada kazanılacak bir problem olmadığını belirterek uyarılarda bulundu. Amerika ve Rusya'nın birbirleriyle çatışmadan bu savaşa bizzat müdahil olabileceğini söyleyen Karamollaoğlu, "Biz sadece kullanılmış oluruz, şehit veririz." dedi.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
"Darbeyi sadece FETÖ mü yaptı?" 04 Şubat 2021 | 3.097 Okunma Demir alma günü gelmişse iktidardan! 03 Şubat 2021 | 1.560 Okunma Yangın topu ve antikor bombası! 02 Şubat 2021 | 3.096 Okunma Bu bir Kenan Evren modelidir! 01 Şubat 2021 | 881 Okunma Sadece Türk-İslâm Dünyası mı aşılanıyor? 30 Ocak 2021 | 885 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar