Suriye sınırında lavanta hasadı ve Türkleri uyutmak!

Türk Kızılayı ve Avrupa Birliği'nin desteğiyle başlatılan "Tarımda İstihdam Projesi" kapsamında, Mardin'de, Suriye sınırının sıfır noktasındaki Küçükköy'de lavanta hasadı...

Türk Kızılayı ve Avrupa Birliği'nin desteğiyle başlatılan "Tarımda İstihdam Projesi" kapsamında, Mardin'de, Suriye sınırının sıfır noktasındaki Küçükköy'de lavanta hasadı yapıldı.

Türk Kızılay Genel Başkanı Kerem Kınık ve Mardin Valisi Mustafa Yaman, 11 dönümlük seralarda marul, çilek ve lavanta yetiştiren 15'i Suriyeli 21 çiftçi ile lavanta hasadına katıldı.

Kilis'te ise Göç İdaresi Genel Müdür Yardımcısı Gökçe Ok, bir düğün salonunda Suriyelilerle yapılan "BizBize Sohbetler" etkinliğinde "Burada bulunduğunuz müddetçe lütfen kurallara ve kanunlara uyun. Kural ve kanun bazlı hareket edersek, o zaman ortak yaşam kültürünü sağlıklı zemine oturtabiliriz." dedi.

***

Haberlerden çıkan ana mesaj "Suriyelilerle ortak yaşam kültürü oluşturmak"tır. Gerçi "burada bulundukları sürece" deniliyor ama tarım yapmak, yerleşik hayata geçmek demektir!

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli ise "Suriye'nin kuzeyinde acilen derinliği 30 kilometreyi bulan bir güvenli bölge kurulmalıdır. Bu bölge terörden tamamen arındırılmalı, denetim ve kontrolü Türkiye'de olmalıdır. Suriyeli sığınmacılar peyderpey bu bölgeye gönderilmeli ve yerleştirilmelidir" dedi.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
"Darbeyi sadece FETÖ mü yaptı?" 04 Şubat 2021 | 3.097 Okunma Demir alma günü gelmişse iktidardan! 03 Şubat 2021 | 1.560 Okunma Yangın topu ve antikor bombası! 02 Şubat 2021 | 3.096 Okunma Bu bir Kenan Evren modelidir! 01 Şubat 2021 | 881 Okunma Sadece Türk-İslâm Dünyası mı aşılanıyor? 30 Ocak 2021 | 885 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar