Olmaya devlet, koronoda bir nefes sıhhat gibi!

Azerbaycan ordusunun, Karabağ'ın önemli kenti Şuşa'yı da Ermenistan işgalinden kurtarması, Türk Dünyası için önemli bir gelişmedir ama bu sevince, Türk devletleri olarak sadece Türkiye ve KKTC'nin ortak olması...

Azerbaycan ordusunun, Karabağ'ın önemli kenti Şuşa'yı da Ermenistan işgalinden kurtarması, Türk Dünyası için önemli bir gelişmedir ama bu sevince, Türk devletleri olarak sadece Türkiye ve KKTC'nin ortak olması düşündürücüdür. Bu arada "Gardaşımızın zaferi kutlu olsun" diyen KKTC'nin yeni Cumhurbaşkanı Ersin Tatar'ın, "Rumlara toprak verelim" görüşündeki Mustafa Akıncı'ya karşı "Maraş toprağı, Türk vakıflarına aittir" tavrıyla seçimi kazandıktan sonra "Maraş'taki mülkleri Taşınmaz Mal Komisyonu vasıtasıyla eski sahiplerine vereceğiz. Onlar da isterse dönüp yerleşir, isterse satar" demesi çelişkili bir durum oluşturdu.

***

"Türk Dünyası" dedik ya kısa bir süre önce kaybettiğimiz, Erciyes Üniversitesi İlahiyat Fakültesi hocalarından Prof. Dr. Harun Güngör, araştırmalarını "Eski Türklerde din ve düşünce tarihi" konularında da yoğunlaştırmış önemli bir bilim adamıydı. Harun Hoca, bu konuya "Türk din tarihinin, Türklerin Tanrı ile ilişkilerinin tarihi olduğunu ifade edebiliriz." diye yaklaşırdı.

Yine 12 Eylül öncesinin ünlü Devlet ve Töre dergilerine sahiplik eden İbrahim Metin de aramızdan ayrıldı. İbrahim Metin ile çok geç tanışmıştık ama ilk görüşmemizde 40 yıllık dost gibi davranmıştı.

Güzel insanlardı. Her ikisine de Allah rahmet eylesin.

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek, iki aydır hayata tutunmaya çalışıyor. Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar'ın testi de pozitif çıktı.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
"Darbeyi sadece FETÖ mü yaptı?" 04 Şubat 2021 | 3.097 Okunma Demir alma günü gelmişse iktidardan! 03 Şubat 2021 | 1.560 Okunma Yangın topu ve antikor bombası! 02 Şubat 2021 | 3.094 Okunma Bu bir Kenan Evren modelidir! 01 Şubat 2021 | 880 Okunma Sadece Türk-İslâm Dünyası mı aşılanıyor? 30 Ocak 2021 | 881 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar