Muktedirler neden 'gazeteci'den korkuyor?

Hani Müyesser Yıldız, "Biriyle görüşmüşüm, söyledikleri doğru ya da yanlış, haberi yapmayınca, 'Niye haber yapmadın?' denerek casus olmakla, haberi yapsan da devlet sırlarını ifşa ile suçlanacaksın.

'Kırk katır mı kırk satır mı?' yani." dedi ya bu durum, Doğu Türkistan'da kamplarda tutulan Uygur Türklerinin "suç listesinden suç seçmek" zorunda bırakılmasına benziyor! Tabii Uygur Türklerinin çektiği çile başka hiçbir zulümle kıyaslanamayacak derecede büyük ama suçlama yöntemlerinde bir benzerlik var!

***

DW Türkçe'nin aylar sürdüğü belirtilen araştırmasına göre bazı vakalarda tutsakların kendi suçlarını seçmek zorunda kaldığı ortaya çıktı. Gözyaşlarına hâkim olamayan Uygur kadını, bir gün kendisine 75 suçtan oluşan bir liste verildiğini ve bunlardan birini seçmeye zorlandığını anlattı. Yani, neden bu kampta tutulduğunu, kampa alındıktan sonra kendisi belirlemek zorunda bırakıldığını bildirdi.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
"Darbeyi sadece FETÖ mü yaptı?" 04 Şubat 2021 | 3.097 Okunma Demir alma günü gelmişse iktidardan! 03 Şubat 2021 | 1.560 Okunma Yangın topu ve antikor bombası! 02 Şubat 2021 | 3.096 Okunma Bu bir Kenan Evren modelidir! 01 Şubat 2021 | 881 Okunma Sadece Türk-İslâm Dünyası mı aşılanıyor? 30 Ocak 2021 | 885 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar