​​​​​​​"Küreselleşmenin ölüm çanları" ve virüs politikaları...

İsrail gazetesi, Jerusalam Post gazetesinde Aaaron Reich imzalı haberde Android telefonlarda bulunan Track Virus uygulamasının, kullanıcıları korona virüse maruz kalıp kalmayacakları konusunda uyarabileceğini bildirildi.

Haberde, "Track Virus adı verilen ve Google Play içinde bulunan uygulama, Sağlık Bakanlığı tarafından listelenen verilerin kullanılmasıyla, kullanıcının programı indirdiği günden itibaren konumunu izleyerek ve onaylanmış korona virüs vakalarının bulunduğu yerleri çapraz kontrol ederek çalışır. Kullanıcılar, bir vakanın yakınında olmaları durumunda bildirim alır." deniliyor.

Uygulama İsrail'de kullanılmaya başlandı.

Tabii bu programın doğru çalışması için Sağlık Bakanlığı'nın bütün vakaları İnternet ortamında paylaşıyor olması ve güncellemeler yapması gerekiyor! Dolayısıyla Türkiye'de hiçbir işe yaramaz!

Bir de "konum" uygulamasını devamlı açık tutmak gerekiyor!

Aslında, Android telefonlarda ateşinizi, tansiyonunuzu ölçen programlar var ama bunları da bir doktorun analiz etmesi gerekir…

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
"Darbeyi sadece FETÖ mü yaptı?" 04 Şubat 2021 | 3.097 Okunma Demir alma günü gelmişse iktidardan! 03 Şubat 2021 | 1.560 Okunma Yangın topu ve antikor bombası! 02 Şubat 2021 | 3.096 Okunma Bu bir Kenan Evren modelidir! 01 Şubat 2021 | 881 Okunma Sadece Türk-İslâm Dünyası mı aşılanıyor? 30 Ocak 2021 | 885 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar