Komutanlar güvenli bölge için mi tasfiye edildi?

Bu defa ABD'nin "Suriye Demokratik Güçleri" adını verdiği ve "kara kuvvetlerimiz" diye övdüğü PYD/YPG güçlerinin komutanı Mazlum (Abdi) Kobani ile Al Monitor adına Amberin Zaman konuştu.Kobani, "Suriye'nin Kürt...

Bu defa ABD'nin "Suriye Demokratik Güçleri" adını verdiği ve "kara kuvvetlerimiz" diye övdüğü PYD/YPG güçlerinin komutanı Mazlum (Abdi) Kobani ile Al Monitor adına Amberin Zaman konuştu.

Kobani, "Suriye'nin Kürt kontrolündeki kuzeydoğu bölgesini Türkiye'den ayıran sınırın tamamını içermeyen herhangi bir planı kabul etmeyeceğini" söyledi.  Kobani, "Türkiye'nin müzakere edilen bölge üzerindeki hava sahasının açılması isteği reddedildi." dedi ve görüşmelerin devam ettiğini henüz kesin bir anlaşmaya varılmadığını belirtti.

Bir SDG yetkilisi de "Anlaşmanın bütün sınırı kapsaması gerekmesinin sebebi, aksi takdirde Türkiye'nin dışarda kalan bölgelere karşı tek taraflı eylem tehdidinin devam etmesidir" dedi.

Başka bir SDG yetkilisi ise  "ABD şu anda SDG adına Ankara ile konuşuyor, bizim taleplerimizi dile getiriyor ve bu gerçekten şaşırtıcı. Ankara kuzeydoğu Suriye'de uzun vadede bir YPG varlığını kabul etmeye kararlı görünüyor" diye konuştu. 

Amberin Zaman'ın verdiği bilgilere göre aynı yetkili, "Türk ordusunda, Doğu Akdeniz'de, Suriye'de ve Kıbrıs'taki duruma müdahale edilmesini öneren komutanlar, son Yüksek Askeri Şura'da erken emekliliğe zorlandı." dedi. Yetkili, ordudaki tasfiye konusundaki bilgileri Türk basınından aldığını da söyledi.

***

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
"Darbeyi sadece FETÖ mü yaptı?" 04 Şubat 2021 | 3.097 Okunma Demir alma günü gelmişse iktidardan! 03 Şubat 2021 | 1.560 Okunma Yangın topu ve antikor bombası! 02 Şubat 2021 | 3.094 Okunma Bu bir Kenan Evren modelidir! 01 Şubat 2021 | 879 Okunma Sadece Türk-İslâm Dünyası mı aşılanıyor? 30 Ocak 2021 | 881 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar