Kanada bile Türk SİHA'larından rahatsız oldu!

Yapılacak iş bellidir. Kendi silahını kendin üreteceksin! Ayrıca sana ambargo koyan ülkeye sen de karşılık vereceksin. Meselâ ülkende çevreyi de katlederek altın aramalarına izin vermeyeceksin...

Fransız Haber Ajansı AFP'nin haberine göre, Kanada'da medya, ülke teknolojisiyle üretilen insansız hava araçlarının Azerbaycan tarafından Ermenistan ile yürütülen çatışmalarda kullanıldığına dair iddialara yer verdi.

Haberlerde, Kanada'da üretilen insansız hava araçlarının görüntüleme ve hedef teknolojisinin çatışmalarda yer aldığı, Kanada şirketi Wescam'in Türkiye'ye askeri malzeme sattığı öne sürüldü!

Kanada, Ekim 2019'da Türkiye'nin Suriye'nin kuzeyinde yürüttüğü askeri operasyonlar yüzünden Türkiye'ye silah satışının dondurulduğunu duyurmuştu! Mayıs ayında bu karar geri çekildi.

Haberlerde, Azerbaycan tarafından kullanılan silahların Türkiye üzerinden gönderildiği ima ediliyor.

Kanada medyasının iddiaları böyle ama Türkiye'de insansız hava aracı üreten Baykar şirketi, "Bayraktar TB2nin tüm sistemleri yerli ve milli olarak üretilmektedir." diyor.

***

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
"Darbeyi sadece FETÖ mü yaptı?" 04 Şubat 2021 | 3.097 Okunma Demir alma günü gelmişse iktidardan! 03 Şubat 2021 | 1.560 Okunma Yangın topu ve antikor bombası! 02 Şubat 2021 | 3.096 Okunma Bu bir Kenan Evren modelidir! 01 Şubat 2021 | 881 Okunma Sadece Türk-İslâm Dünyası mı aşılanıyor? 30 Ocak 2021 | 885 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar 1 yorum