"Her hayvanın kulağına bir tane cep telefonu…"

Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, Milliyet'ten Mithat Yurdakul ile Aykut Yılmaz'ın sorularını cevaplandırırken, Türkiye'de hayvan varlığının takibini daha iyi yapmak için yeni tip kulak küpesi üzerine çalıştıklarını açıkladı ve "Kulak küpesi şu; her hayvanın kulağına bir tane cep telefonu asacağız.

Yurtdışı toplantılarında anlatıyorum, çok hoşlarına gidiyor: 'Bu inekten ineğe konuşmak için değil, insanların bilgi sahibi olması için...' İçinde komple cep telefonu altyapısı olan bir küpe" dedi.

Pakdemirli "Bu bir cep telefonu ama sürekli çalışan bir cep telefonu değil. Pili 5 sene dayanıyor. 2-3 günde bir uyanacak. Ondan sonra başlayacak; 'Merhaba, benim adım şu, ben buradayım, hayattayım, vücut ısım çok iyi, hasta değilim, kızgınlık dönemindeyim', diye veterinere SMS atacak. Hemen gelecek veteriner, döllenmeyi yapacak meselâ... Belli bir coğrafi bölgeyi geçmemesi gerekiyorsa, 'bana belirlediğiniz alandayım' diyecek. Trakya ari bir bölge meselâ. Ama Trakya'ya Van'dan bir hayvan giriyorsa haberimiz olacak.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
"Darbeyi sadece FETÖ mü yaptı?" 04 Şubat 2021 | 3.097 Okunma Demir alma günü gelmişse iktidardan! 03 Şubat 2021 | 1.560 Okunma Yangın topu ve antikor bombası! 02 Şubat 2021 | 3.096 Okunma Bu bir Kenan Evren modelidir! 01 Şubat 2021 | 881 Okunma Sadece Türk-İslâm Dünyası mı aşılanıyor? 30 Ocak 2021 | 885 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar