Gıyabi cenaze namazı sadece Mursi için mi?

Yargılandığı sırada duruşma salonunda ölen eski Mısır Cumhurbaşkanı Mursi için Türkiye'deki camilerde gıyabi cenaze namazları kılındı, selâlar okundu! Tayyip Erdoğan da Fatih Camisi'nde ikindi namazından sonra kılınan gıyabi cenaze namazına katıldı.

Mursi, Tayyip Erdoğan ve AKP iktidarı için önemli bir şahsiyetti, çünkü Mursi ile birlikte, İhvanı Müslimin örgütü Mısır'da iktidar olmuştu.

İhvanı Müslimin örgütü, Arap Baharı denilen Amerikan organizasyonunun liderliğini yapmıştı ama arkasında AKP iktidarı da vardı. 2005 yılında, İslam dünyasındaki sivil toplum örgütlerinin temsilcileri, Türkiye Dışişleri Bakanlığı'nca kurulan "Büyük Orta Doğu Projesi Koordinatörlüğü" tarafından İstanbul'da, Topkapı'daki Eresin Otel'de bir araya getirilmiş ve burada örgüt temsilcilerine ABD'nin gönderdiği para dağıtılmıştı. En büyük pay da İhvan'a verilmişti. Arap Baharı eylemleri sonunda, Mısır'da İhvan örgütü iktidar olmuştu. Bir süre sonra, İhvan iktidarının İsrail'e zarar vereceğini gören ABD, Mısır'da darbe yaptırdı.  AKP'nin iktidarda olduğu Türkiye ise İhvanı desteklemeye devam etti.

***

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
"Darbeyi sadece FETÖ mü yaptı?" 04 Şubat 2021 | 3.097 Okunma Demir alma günü gelmişse iktidardan! 03 Şubat 2021 | 1.560 Okunma Yangın topu ve antikor bombası! 02 Şubat 2021 | 3.094 Okunma Bu bir Kenan Evren modelidir! 01 Şubat 2021 | 879 Okunma Sadece Türk-İslâm Dünyası mı aşılanıyor? 30 Ocak 2021 | 881 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar