Gaflete sapmış olan Türklere Atatürk uyarısı!

Türkler için "Cumhuriyet", yeniden doğuş demektir. Çünkü Ziya Gökalp'ın cumhuriyetin ilanından sonra yazdığı gibi "Türkiye'de Türk Milleti'nin hiçbir mevkii yoktu. Bugün, her hak Türk'ündür....

Türkler için "Cumhuriyet", yeniden doğuş demektir. Çünkü Ziya Gökalp'ın cumhuriyetin ilanından sonra yazdığı gibi "Türkiye'de Türk Milleti'nin hiçbir mevkii yoktu. Bugün, her hak Türk'ündür. Bu kadar kat'i ve büyük inkılâbı yapan zat, Türkçülüğün en büyük adamıdır. Düşünmek ve söylemek kolaydır. Fakat, yapmak ve bilhassa muvaffakiyetle neticelendirmek çok güçtür." 

***

Ziya Gökalp'ın tespit, ışığında şimdi Türkler olarak, şu soruyu sormamız gerekir:

- Bugün Türkiye'de Türk Milleti'nin mevkii nedir? Bugün, her hak Türk'ün müdür?

Sözü uzatmaya gerek yok; Türkiye'nin ekonomik değerleri bugün kime aittir? Bankaları kimindir. Kendi madenlerini ve petrolünü işletebiliyor mu? Maden kanunu ve petrol kanununda yabancı şirketlere arama izni verilirse, elde edilen ürünün yüzde kaçı devlet payıdır? Türkiye'de Atatürk'ten sonraki iktidarlar, milli siyaset uygulayabilmiş midir? Uygulayabilmiş olsalar, işgal altındaki Irak'ın parlamentosundan bile geçmeyen maden kanunu TBMM'den nasıl geçmiştir?

Türkiye'nin dümenindeki iktidar, cumhuriyetle mutabık mıdır? Mutabıksa neden hala gençlere deve kervanları eşliğinde "Sen kimsin" diye soruyor? Kendi kimlik bunalımlarını neden milletin çocuklarına mal etmeye çalışıyorlar?

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
"Darbeyi sadece FETÖ mü yaptı?" 04 Şubat 2021 | 3.097 Okunma Demir alma günü gelmişse iktidardan! 03 Şubat 2021 | 1.560 Okunma Yangın topu ve antikor bombası! 02 Şubat 2021 | 3.094 Okunma Bu bir Kenan Evren modelidir! 01 Şubat 2021 | 879 Okunma Sadece Türk-İslâm Dünyası mı aşılanıyor? 30 Ocak 2021 | 881 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar