Düşman ile stratejik ortaklık yapmak mümkün müdür?

Suudi Arabistan Dışişlerinden Sorumlu Devlet Bakanı Adil el-Cubeyr, "Saudi Aramco'nun tesislerine yönelik saldırıda İran silahları kullanıldığına dair kanıtlarımız var." dedi.Bu iddianın doğru olduğunu...

Suudi Arabistan Dışişlerinden Sorumlu Devlet Bakanı Adil el-Cubeyr, "Saudi Aramco'nun tesislerine yönelik saldırıda İran silahları kullanıldığına dair kanıtlarımız var." dedi.

Bu iddianın doğru olduğunu varsayalım. Peki, Suudi Arabistan, Yemen'de kimin silahlarını kullanıyor?

Amerikan silahlarını değil mi?

Yine Fırat'ın doğusunda Amerikan desteğiyle ordu kuran PKK/PYD kimin silahlarını kullanıyor? ABD'nin, terör örgütüne, kaç bin TIR silah verdiği de belli üstelik… Türkiye'ye, her ay düzenli olarak "şu kadar silah gönderdik" diye rapor da veriyorlar!

Bu duruma göre Türkiye'nin de ABD'yi terör örgütüne silah vermekten sorumlu tutması ve yaptırım yapma gücü yoksa da en azından Birleşmiş Milletler'i harekete geçirmesi gerekir.

Tabii kimi kime şikâyet edeceksin! Birleşmiş Milletler'de karar veren mekanizma Güvenlik Konseyi'dir ve ABD'nin de beş daimi üyeden biri olarak veto hakkı vardır!

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
"Darbeyi sadece FETÖ mü yaptı?" 04 Şubat 2021 | 3.097 Okunma Demir alma günü gelmişse iktidardan! 03 Şubat 2021 | 1.560 Okunma Yangın topu ve antikor bombası! 02 Şubat 2021 | 3.094 Okunma Bu bir Kenan Evren modelidir! 01 Şubat 2021 | 879 Okunma Sadece Türk-İslâm Dünyası mı aşılanıyor? 30 Ocak 2021 | 881 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar