Cumhuriyet'teki tartışma ve Suriyeliler!

Resmî bir yazıda Suriyeli kaçkınlardan, "yakın gelecekte yurttaşlarımız olacak" diye bahsedildiğini bildirdiğim "Suriyeliler için MEKTEP projesi ve vatandaşlık!" başlıklı yazımla ilgili olarak Enis User bir...

Resmî bir yazıda Suriyeli kaçkınlardan, "yakın gelecekte yurttaşlarımız olacak" diye bahsedildiğini bildirdiğim "Suriyeliler için MEKTEP projesi ve vatandaşlık!" başlıklı yazımla ilgili olarak Enis User bir katkıda bulundu:

"Sayın Bulut, bu konuda en önemli ipucunu Cumhurbaşkanı verdi ve Suriyeli sığınmacıları, 'muhacir' olarak isimlendirdi. Ayrıca IMF, 2018'in Nisan ayında yayınladığı Türkiye raporunda Suriyeli sığınmacılara vatandaş olmak için verilen desteği övdü ve çalışma hayatına daha yoğun şekilde katılmaları için tedbirler alınmasını istedi... IMF bu yolla ülkemizde ücretlerin düşük seviyede kontrolde tutulacağı beklentisi içinde. Bir yandan IMF'nin sömürü beklentileri, bir yandan emperyalizmin Anadolu'muzda Türk kimliğini yok etme projeleri maalesef kendi ellerimizle uygulanıyor... Almanya'da, Fransa'da, İngiltere'de Avustralya'da göçmen krizleri hükümetleri deviriyor bizim millet ise varlığına yönelik bu tehdit karşısında tam bir aymazlık içinde. İnanılacak gibi değil. Ve hükümetin bu tavrı niçin Suriye'deki terör tehdidine rağmen bu ülkenin hükümeti ile değil de ABD ile iş tuttuğunu açıklamaya yeter."

***

Gerçi seçmen bazında yapılan araştırmalar, AKP'ye oy verenlerin de Suriyeliler krizinden rahatsız olduğunu gösteriyor ama seçimlerde tavırları pek değişmiyor. Çünkü sadece iktidar değil, ana muhalefet de güven vermiyor!

CHP'nin durumunu en iyi yansıtan tartışma ise Cumhuriyet gazetesinde yaşanıyor. Gazetenin yeni yazarı Bartu Soral, sadece devletin değil, Cumhuriyet gazetesinin de Atatürk tarafından kurdurulduğunu hatırlatarak, herkesin adil yargılanma hakkını savunmakla birlikte Soros'un Türkiye temsilcisi Osman Kavala'dan kahraman çıkarmaya çalışmanın ve haberlerde PKK'nın siyasi kanadı olan HDP'ye destek vermenin gazetenin kurucu ilkeleriyle bağdaşmadığını ifade edince kıyamet koptu! Fakat isabet oldu; herkes gerçek yüzünü, duruşunu, seviyesini ve üslubunu ortaya döktü.. 

Arı kovanına çomak sokan Bartu Soral, elbette bir iki yerinden ısırılacaktır ama kovanın yaşaması için yabancı arıların istilâsından kurtarılması şarttır.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
"Darbeyi sadece FETÖ mü yaptı?" 04 Şubat 2021 | 3.097 Okunma Demir alma günü gelmişse iktidardan! 03 Şubat 2021 | 1.561 Okunma Yangın topu ve antikor bombası! 02 Şubat 2021 | 3.096 Okunma Bu bir Kenan Evren modelidir! 01 Şubat 2021 | 883 Okunma Sadece Türk-İslâm Dünyası mı aşılanıyor? 30 Ocak 2021 | 885 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar