"Cumhuriyetin üçüncü evresi" ne demek?

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, "Cumhur İttifakı, Türk tarihinin bir anında tesadüfen, siyasi pazarlık neticesinde ortaya çıkmış gelip geçici bir heves, iş bitimi dağılacak kuru bir ortaklık...

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, "Cumhur İttifakı, Türk tarihinin bir anında tesadüfen, siyasi pazarlık neticesinde ortaya çıkmış gelip geçici bir heves, iş bitimi dağılacak kuru bir ortaklık değildir, asla da böyle görülmemelidir." dedi.

Peki nedir Cumhur İttifakı?

Bahçeli, bu sorunun cevabını "Türkiye Cumhuriyeti'ni üçüncü evreye taşıyan muhterem bir irade, milletin ruh kökünden doğmuş, millî hedeflere ulaşma hissiyatıyla doğrulmuş, bekayı savunma iştiyakıyla dolmuş tarihi bir duruşun adı ve ahlakı" diye veriyor.

"Üçüncü evre" de açıklamaya muhtaç ama devam edelim...

Bahçeli, 15 Temmuz hain FETÖ darbe teşebbüsüyle birlikte Türkiye'nin yörüngesi kaymasa da zorunlu hallerden dolayı siyasetin parametre ve paradigmasında değişimler yaşandığını, bu yeni durumun herkese ihmal ve inkâr edemeyeceği sorumluluklar yüklediğini söyledi. 

Bahçeli, "Türkiye'nin rotasını kriz ve kaosa çevirmek için el birliği, güç birliği yapan melanet lobisi pusudadır, zayıf anımızı beklemekte, gevşek tavrımızı kollamaktadır. CHP, HDP, İP aynı hizada, aynı kümededir." diyerek de bütün muhalefeti dış güçlerle aynı tarafta gördüğünü bir defa daha açıkladı.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
"Darbeyi sadece FETÖ mü yaptı?" 04 Şubat 2021 | 3.097 Okunma Demir alma günü gelmişse iktidardan! 03 Şubat 2021 | 1.561 Okunma Yangın topu ve antikor bombası! 02 Şubat 2021 | 3.096 Okunma Bu bir Kenan Evren modelidir! 01 Şubat 2021 | 883 Okunma Sadece Türk-İslâm Dünyası mı aşılanıyor? 30 Ocak 2021 | 885 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar