Biden, 32 yıl önce böyle tehdit etmişti?

Amerikan seçimleri konusunda, Türkiye açısından Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu'nun şu tespiti geçerlidir: "Amerika'da derin devlet denen bir yapılanma var. Pentagon'da etkili, CIA'da etkili, başka kurumlarda...

Amerikan seçimleri konusunda, Türkiye açısından Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu'nun şu tespiti geçerlidir:

"Amerika'da derin devlet denen bir yapılanma var. Pentagon'da etkili, CIA'da etkili, başka kurumlarda etkili. Esas olan bu müesseselerin tavrıdır. Biden'ın Türkiye'ye karşı hoşa gitmeyen ifadeleri vardı. Trump, sanki o kadar değilmiş gibi gözüküyor. Yani ikisi arasında Türkiye'ye karşı çok da ciddi bir fark olacağını düşünmüyorum. İkisi de Ortadoğu'da 'Büyük İsrail Projesi'nin hayata geçmesini gaye edinmişlerdir."

***

Konuyla ilgili 32 yıl öncesinden tespitlerim var! Joseph Biden, 1988 yılında, Türkiye'nin Filistin davasını destekler tarzdaki tutumu üzerine ABD Senatosu Dış İlişkiler Komitesi Başkanı sıfatıyla, "Türkiye'nin etrafını ateş çemberine çeviririz" tehdidinde bulunmuştu!

O tarihten itibaren Türkiye'nin etrafında olup bitenleri gözümüzün önünden geçirecek olursak, adamın dediğini yaptığını görürüz… Irak ve Suriye üçe bölündü, Balkanlar ve Kafkasya karıştırıldı, şimdi Doğu Akdeniz'de "Mavi Vatan"a göz diktiler!

Yarı resmi vakıflar ve devletin görevi!

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
"Darbeyi sadece FETÖ mü yaptı?" 04 Şubat 2021 | 3.097 Okunma Demir alma günü gelmişse iktidardan! 03 Şubat 2021 | 1.560 Okunma Yangın topu ve antikor bombası! 02 Şubat 2021 | 3.094 Okunma Bu bir Kenan Evren modelidir! 01 Şubat 2021 | 880 Okunma Sadece Türk-İslâm Dünyası mı aşılanıyor? 30 Ocak 2021 | 881 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar