Artık vaaz vermek hakimlerin işi mi oldu?

AKP Sözcüsü Ömer Çelik, "Demokrasimiz her türlü rejim istismarına kapalıdır. Ayasofya'yı rejim tartışmasına dönüştürmek provokasyondur. Kimse bu ülkede Atatürk'e saygısızlık...

AKP Sözcüsü Ömer Çelik, "Demokrasimiz her türlü rejim istismarına kapalıdır. Ayasofya'yı rejim tartışmasına dönüştürmek provokasyondur. Kimse bu ülkede Atatürk'e saygısızlık yapamaz. Gazi Mustafa Kemal Atatürk bu ülkenin ilk Cumhurbaşkanı'dır. Atatürk'ü kendilerine kalkan yapanlar onu istismar ediyor" dedi!

Birincisi, Ayasofya'nın ibadete açılması üzerinden, Atatürk'e lanet okuyanlar ve ardından hilafet çağrısı yapanların veya alfabe tartışması açmaya çalışanların kimler olduğuna bakalım. İktidar ve bazı destekçileri değil mi?

İkincisi Atatürk'ü kalkan yaparak onu istismar edenler vardır ama Ayasofya üzerinden rejimi sallamaya çalışanlara tepki gösterenler, içten davranmıştır. Öyle ki tepki gösterenler, her türlü riski göze alarak tavır koymuştur.

***

Hem sonra rejim istismarını veya provokasyonu bir kenara bırakalım, Türkiye'de artık hukuk devleti yokmuş gibi dine dayalı yargı kararları veriliyor.

"Hukuk devleti" ne demektir, bunu algılayamayanlar çoktur. Hukuk devleti, en kısa tanımıyla, faaliyetlerinde hukuk kurallarına bağlı olan, vatandaşlarına hukukî güvenlik sağlayan devlet demektir.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
"Darbeyi sadece FETÖ mü yaptı?" 04 Şubat 2021 | 3.097 Okunma Demir alma günü gelmişse iktidardan! 03 Şubat 2021 | 1.560 Okunma Yangın topu ve antikor bombası! 02 Şubat 2021 | 3.094 Okunma Bu bir Kenan Evren modelidir! 01 Şubat 2021 | 879 Okunma Sadece Türk-İslâm Dünyası mı aşılanıyor? 30 Ocak 2021 | 881 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar