ABD İdlib'de Türkiye'ye neden destek veriyor?

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, "Rejimin garantörleri Rusya ve İran'ın Suriye rejiminin saldırganlığını durdurması gerekiyor." derken Kremlin'den, İdlib'de Rus ve Suriye birliklerine yönelik tüm saldırıların durdurulması çağrısı yapıldı.

Sputnik, bu haberi, "Kremlin'den Türkiye'ye 'saldırıları durdur' çağrısı" başlığıyla verdi ve "Suriye hükümet güçleri 2012 yılından bu yana ilk kez Halep-Şam otoyolunun tamamının kontrolünü ele geçirdi." diye bilgi verdi.

Bu arada Reuters'ın haberine göre İdlib'deki durumu görüşmek üzere Türkiye'de bulunan Rus heyet, mutabakat sağlanamadan Ankara'dan ayrıldı.

***

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, İdlib'de beş Türk askerinin daha şehit edilmesiyle ilgili olarak "Gerekli karşı cevapları en üst düzeyde Suriye tarafına verdik. Ciddi manada orada, özellikle de İdlib'de misliyle belalarını buldular ama yetmez, daha devam edecek." dedi.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
"Darbeyi sadece FETÖ mü yaptı?" 04 Şubat 2021 | 3.097 Okunma Demir alma günü gelmişse iktidardan! 03 Şubat 2021 | 1.561 Okunma Yangın topu ve antikor bombası! 02 Şubat 2021 | 3.096 Okunma Bu bir Kenan Evren modelidir! 01 Şubat 2021 | 881 Okunma Sadece Türk-İslâm Dünyası mı aşılanıyor? 30 Ocak 2021 | 885 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar