"Erdoğan'ın seçim zaferi için ödediği siyasi fatura" mı var?

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, Bloomberg kanalına yaptığı açıklamada, Rusya ile yapılan S-400 füze anlaşmasından dönüş olmayacağını belirtti ve "İran'la...

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, Bloomberg kanalına yaptığı açıklamada, Rusya ile yapılan S-400 füze anlaşmasından dönüş olmayacağını belirtti ve "İran'la ilişkilerimizi riske edecek angajmana girmeyiz" dedi.

Bu açıklamanın bir sebebi var elbette!

Sebep şu ki ABD'nin eski Ankara Büyükelçisi James F. Jeffrey, Washington Institute'nin Internet sitesinde 27 Haziran 2018'de yani seçimden üç gün sonra yayınlanan "Erdoğan'ın Zaferi ABD-Türkiye İlişkilerini düzeltebilir" başlıklı yazısında "Türkiye'deki durumu netleştiren seçim sonuçları, belirsiz jeopolitik durum, Rus silah satışları, İran'ın maceracılığı ve diğer önemli güvenlik sorunlarını ABD ile birlikte ele almayı daha uygun hale getirebilir." demişti.

***

James F. Jeffrey, diğer Amerikan büyükelçilerine göre daha açık konuşan birisidir. Nitekim yazısında "Erdoğan'ın zafer kazanmak için ödemek zorunda kaldığı siyasi fatura, onu belirli konularda uzlaşmaya daha uygun hale getirebilir" dedikten sonra Menbiç anlaşmasını örnek gösteriyor ve özetle şu iddialarda bulunuyordu:

"Erdoğan'ın seçim sonrası durumu ne olursa olsun, Washington, daha istikrarlı bir Türkiye'den yararlanmak için iyi bir pozisyonda.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
"Darbeyi sadece FETÖ mü yaptı?" 04 Şubat 2021 | 3.097 Okunma Demir alma günü gelmişse iktidardan! 03 Şubat 2021 | 1.560 Okunma Yangın topu ve antikor bombası! 02 Şubat 2021 | 3.094 Okunma Bu bir Kenan Evren modelidir! 01 Şubat 2021 | 879 Okunma Sadece Türk-İslâm Dünyası mı aşılanıyor? 30 Ocak 2021 | 881 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar