Bir kadının Trump'a verdiği siyaset dersi!

Hani Trump'ın İstanbul'daki iş merkezinin adı "Trump Tower" ya, uluslararası ilişkilerde ise bir "Trump tavrı" ortaya çıktı! Aslında bu akımı, Trump'tan önce Tayyip Erdoğan başlattı. Fakat Türk...

Hani Trump'ın İstanbul'daki iş merkezinin adı "Trump Tower" ya, uluslararası ilişkilerde ise bir "Trump tavrı" ortaya çıktı! Aslında bu akımı, Trump'tan önce Tayyip Erdoğan başlattı. Fakat Türk Dışişleri zaman zaman Erdoğan'ı frenleyebiliyordu. Trump'ı bir çizgide tutmak ise mümkün değil. Fakat bu durum sadece kendisine değil, ülkesine zarar veriyor. ABD, sonuçta bir mafya devleti, onların kültürü böyle! Türkiye'de ise en ufak hata sırıtıyordu. Fakat artık doğru yürüyen hiçbir mekanizma kalmadığı için Türkiye el yordamıyla yönetilen bir devlet haline geldi. Bu ülke, böyle bir savrulmayı kaldıramaz.

***

Uluslararası ilişkilerin nasıl sürdürülmesi gerektiği üzerinde AB Dışişleri ve Güvenlik Politikaları Yüksek Temsilcisi Federica Mogherini, ilgili üniversitelerde ders konusu olabilecek nitelikte bir değerlendirme yaptı.

AA'nın haberine göre Mogherini, Brüksel'de yaptığı konuşmada, İngiltere'nin AB'den ayrılma kararının ardından Birliğin dağılacağına yönelik tartışmaların yoğunlaştığını hatırlatarak, şu anda durumun değiştiğini ve uluslararası toplumun, AB'nin "çok taraflı" sistemi kurtarmasına yönelik beklentileri olduğunu belirtti. 

***

ABD'nin İran nükleer anlaşmasından çekilme kararının sadece Avrupa'yı değil, tüm dünyayı zor duruma soktuğunu dile getiren Mogherini, bu adımın ABD'nin genel anlamda çok taraflı uluslararası sistemden uzaklaşma eğiliminde olduğunu gösterdiğini belirtti.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
"Darbeyi sadece FETÖ mü yaptı?" 04 Şubat 2021 | 3.092 Okunma Demir alma günü gelmişse iktidardan! 03 Şubat 2021 | 1.555 Okunma Yangın topu ve antikor bombası! 02 Şubat 2021 | 3.088 Okunma Bu bir Kenan Evren modelidir! 01 Şubat 2021 | 878 Okunma Sadece Türk-İslâm Dünyası mı aşılanıyor? 30 Ocak 2021 | 880 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar