Türkiye'nin elini kolunu 13 yıldır kim bağlıyor?

ABD, PKK'nın Suriye kolu PYD'ye silah vererek Akdeniz'e kadar uzatmayı planladığı ve bizim "ABD-İsrail koridoru" dediğimiz kuşatmayı tamamlamaya çalışıyor. Bu sebeple PKK'ya destek verenler dışında herkes...

ABD, PKK'nın Suriye kolu PYD'ye silah vererek Akdeniz'e kadar uzatmayı planladığı ve bizim "ABD-İsrail koridoru" dediğimiz kuşatmayı tamamlamaya çalışıyor. Bu sebeple PKK'ya destek verenler dışında herkes, Türkiye'nin, bu oyunu bozmak için giriştiği El Bab operasyonunu destekledi.

ABD, Türkiye'nin kuşatmayı kırmasına karşılık vererek İdlib'e PKK'yı yerleştirmek istiyor. Böylece El-Bab'ın ve Afrin'in güneyinden kuşatmayı tamamlayacaklar. Denize ulaşmalarına az bir mesafe kalacak!

***

Bu kritik durum karşısında ne tedbir alındığı sorulan Türkiye'nin Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, "İdlib'de görüşmelerimiz devam ediyor. Özellikle Millî İstihbarat Teşkilatımız bu konuda Rusya ile görüşmelerini sürdürüyor. Bu arada yine İran'la görüşmeler yapılıyor ve İdlib'le ilgili de Moskova görüşmeleri olumlu bir şekilde cereyan etti. Öyle zannediyorum ki Moskova görüşmeleri eğer uygulamadaki Astana filan biliyorsunuz bunlar bunun içinde, güvenli bölge vesaire bunlar da bu değerlendirmenin içinde yer alması halinde İdlib'i süratle çözüme kavuşturacağız diye düşünüyorum." dedi. 

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
"Darbeyi sadece FETÖ mü yaptı?" 04 Şubat 2021 | 3.097 Okunma Demir alma günü gelmişse iktidardan! 03 Şubat 2021 | 1.560 Okunma Yangın topu ve antikor bombası! 02 Şubat 2021 | 3.094 Okunma Bu bir Kenan Evren modelidir! 01 Şubat 2021 | 879 Okunma Sadece Türk-İslâm Dünyası mı aşılanıyor? 30 Ocak 2021 | 881 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar