Yıldırım Aktuna'dan Bonzai'ye 30 yıl

Uyuşturucu lanet bir şey. İnsanlık onurunu yok eden, hayatları karartan. Bu günlerde sokaklar yerlerde sürünen gençlerle dolu. Sapır sapır dökülüyorlar. Korkunç görüntüler. Hepsi bonzai adı verilen...

Uyuşturucu lanet bir şey. İnsanlık onurunu yok eden, hayatları karartan. Bu günlerde sokaklar yerlerde sürünen gençlerle dolu. Sapır sapır dökülüyorlar. Korkunç görüntüler. Hepsi bonzai adı verilen aslında tarım ilacının bazı kurutulmuş otlara emdirilmesiyle oluşturulan yeni kuşak bir uyuşturucunun kurbanı. Giderek toplumsal bir sorun haline geliyor bu çocuklar.

Rahmetli Yıldırım Aktuna çok renkli bir kişilikti. Asıl mesleği psikiyatrlıktı. Daha sonra politikaya girdi. Bakırköy Belediye Başkanlığı yaptı. Kimileri onu bu politikacı yönüyle hatırlar. Ama iyi bir doktordu. Bir dönem de Bakırköy Ruh ve Sinir Hastalıkları Hastanesi’nin Başhekimliğini yapmıştı.

Zaten daha o zamandan sivri çıkışları ile gündeme gelmeye başlamıştı bile. Rahmetli Aktuna bir gün gazetelere manşet olan bir açıklama yaptı: “Eroin bağımlılarına eroini biz verelim” deyiverdi.

Aslında bu başlıktaki kısmıydı. Demek istediği bu değildi. Daha sonra ben de bu konuda onunla röportaj yaptığım için çok iyi hatırlıyorum. Aktuna, “Eroin bağımlılığı ciddi bir sorun. Maalesef bağımlılar sokaklarda mafyanın, uyuşturucu tacirlerinin eline düşüyor. Eroine ulaşmak için fuhuştan soyguna, gaspa kadar birçok yasadışı işlere bulaşıyorlar. Bu bağımlılara biz özel merkezlerde aslında uyuşturucu tedavisinde kullanılan bir ürün olan sentetik eroin verelim. Hem uyuşturucu tacirlerinin para kazanmasının önüne geçeriz hem yasadışı işleri engelleriz hem de bu insanları tedavi altına alırız” diyordu.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Sahte iltica 09 Nisan 2018 | 675 Okunma Sadece bilet parası yetmez 03 Nisan 2018 | 583 Okunma Ülke batsın ki bana yer açılsın 02 Nisan 2018 | 466 Okunma Türkiye kadar taş düşsün başınıza 26 Mart 2018 | 341 Okunma Milliyet ikinci kez Hürriyet'i alıyor 23 Mart 2018 | 1.036 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar