Size de,satacağınız ürüne de

Artık dayanamıyorum. Çıldırmak üzereyim. Cep telefon numaramı değiştirmek üzereyim. Muhtemelen siz de aynı durumdasınız. Bir iş görüşmesinde hararetle bir konu tartışıyoruz. Veya bir aile...

Artık dayanamıyorum. Çıldırmak üzereyim. Cep telefon numaramı değiştirmek üzereyim. Muhtemelen siz de aynı durumdasınız.

Bir iş görüşmesinde hararetle bir konu tartışıyoruz. Veya bir aile toplantısındayız. Telefonum ısrarla çalıyor. Bakıyorum normal bir numara. Yani sabit hat. Açıyorum. Başlıyor bağırmaya: “Sağlık Bakanlığı sigarayı bırakmayı destekliyor. Sizde bizim ürünlerimizi alın falan.” Uyanıklar Sağlık Bakanlığı’nın adını kullanarak ürün satmaya çalışıyorlar.

Başka bir zaman, başka bir numaradan aranıyorum. Bu kez cinsel ürünler pazarlıyorlar. Bir başkası kombi bakımı, bir başkası klima.

Şimdi de kuru temizlemeciler türedi. İlla giysilerimi kuru kuru temizleyecekler.

Yahu kardeşim. İs-te-mi-yo-rum.

Bu tacizci numaralar genellikle alan kodundan sonra 9 veya 7 ile başlıyor. Belli ki birileri bu hatları bunlar kiralıyor.  

Telefon aramaları bitiyor, SMS’ler başlıyor. Sanal kumarhanelerden, sağlık ürünü satışlarına kadar. Dayanılmaz halde.

Artık gelen tanıtım SMS’lerini “Hayır” yazıp yanıtlamaktan yoruldum. Bir mağazada kasiyer kız telefon numaramı isteyince kendimi kavga ederken buldum. “Sana ne?” diye öyle bir terslemişim ki. Kızcağız korktu.

Bunlar hadi yeri bilenen mağazalar. Bir de bilinmeyenler var. Aslında yasa dışı iş yapanlar. Onlar daha bir bela.

Dediğim gibi artık numaramı değiştirmek üzereyim. Veya tanımadığım hiç bir numarayı açmayacağım. Bu kez de başka bir dert. Ya önemli bir şeyse.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Sahte iltica 09 Nisan 2018 | 671 Okunma Sadece bilet parası yetmez 03 Nisan 2018 | 581 Okunma Ülke batsın ki bana yer açılsın 02 Nisan 2018 | 465 Okunma Türkiye kadar taş düşsün başınıza 26 Mart 2018 | 340 Okunma Milliyet ikinci kez Hürriyet'i alıyor 23 Mart 2018 | 1.036 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar