Rusya neden Zeytin Dalı'nı destekliyor?

Rusya, Suriye'deki savaşa müdahil olduğunda tesadüfen Moskova'daydım. Moskova sokakları bildiğiniz militarist bir havaya bürünmüştü.Genellikle entelektüel kimlikleriyle tanınan, metroya inerken yürüyen merdivenlerde...

Rusya, Suriye'deki savaşa müdahil olduğunda tesadüfen Moskova'daydım. Moskova sokakları bildiğiniz militarist bir havaya bürünmüştü.
Genellikle entelektüel kimlikleriyle tanınan, metroya inerken yürüyen merdivenlerde bile kitap okuyan Moskovalılar belki eski günleri hatırlattığı için gururluydular.

Sokaklarda turistlerle fotoğraf çektiren Lenin benzerleri bile, Lenin’in kurduğu sistem ile bugünkü tümüyle farklı olsa da Rusya’nın Suriye müdahalesini destekliyordu. Hatta tarihin uzlaşmaz iki tarafında olan Lenin ile Çar bile Kızıl Meydan’da kol kola slogan atıyorlardı. Çünkü mesele ideoloji değil Rus olmakla ilgiliydi onlar için.

Mağazalarda Sovyet Mig uçaklarını Suriye haritası üzerinde resmeden tişörtler satılıyordu.

Rusların Suriye’deki mücadelelerine büyük önem verdikleri ortadaydı. Sonrasında bildiğiniz uçak krizi falan geldi. Vizesiz gittiğimiz Rusya’ya tekrar vize ile gidebilir hale geldik.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Sahte iltica 09 Nisan 2018 | 675 Okunma Sadece bilet parası yetmez 03 Nisan 2018 | 583 Okunma Ülke batsın ki bana yer açılsın 02 Nisan 2018 | 466 Okunma Türkiye kadar taş düşsün başınıza 26 Mart 2018 | 341 Okunma Milliyet ikinci kez Hürriyet'i alıyor 23 Mart 2018 | 1.036 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar