İyi bir yasa nasıl yanlış yönlendiriliyor?

Kadınları şiddet ve baskıdan korumak amacı ile kaleme alınan 6284 sayılı yasa belli ki kimi zaman yanlış uygulanıyor. Veya daha doğrusu kasıtlı olarak yanlışa yönlendiriliyor. Kanunun amacı son derece...

Kadınları şiddet ve baskıdan korumak amacı ile kaleme alınan 6284 sayılı yasa belli ki kimi zaman yanlış uygulanıyor. Veya daha doğrusu kasıtlı olarak yanlışa yönlendiriliyor.

Kanunun amacı son derece doğru. Yasa koyucu diyor ki, “Bu yasa, şiddete uğrayan veya şiddete uğrama tehlikesi bulunan kadınların, çocukların, aile bireylerinin ve tek taraflı ısrarlı takip mağduru olan kişilerin korunması ve bu kişilere yönelik şiddetin önlenmesi amacıyla alınacak tedbirlere ilişkin usul ve esasları düzenler.”

Çıkarılış amacı bu kadar iyi olan bir yasanın Seren Serengil- Gülben Ergen kavgasında ne işi var? Ortada hakaret varsa, bu başka bir dava konusu. Eğer bu televizyonda gerçekleşirse hem dava hem RTÜK yolu var. Hal böyle iken kadınların ezilmesini ve belki de öldürülmesini önlemeye çalışan böyle bir uygulama sadece beyana dayalı olduğu için kimi zaman bilerek yanlış yönlendiriliyor. Yasayı “Kötüye” kullanan yanlış beyan sahiplerine ise yapılabilecek bir şey yok.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Sahte iltica 09 Nisan 2018 | 675 Okunma Sadece bilet parası yetmez 03 Nisan 2018 | 583 Okunma Ülke batsın ki bana yer açılsın 02 Nisan 2018 | 466 Okunma Türkiye kadar taş düşsün başınıza 26 Mart 2018 | 343 Okunma Milliyet ikinci kez Hürriyet'i alıyor 23 Mart 2018 | 1.036 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar