İran'ı anlamak mümkün mü?

En başta Şah anlayamadı. Tahttan düştü. Sonra Amerika anlayamadı. 30 yıldır tüm gücüyle abanmasına rağmen tek bir geri adım attıramadı. İsrail tümüyle anlayamıyor. “Rejim devrilirse halk...

En başta Şah anlayamadı. Tahttan düştü. Sonra Amerika anlayamadı. 30 yıldır tüm gücüyle abanmasına rağmen tek bir geri adım attıramadı. İsrail tümüyle anlayamıyor. “Rejim devrilirse halk ile dost oluruz” türü açıklamalar yapıp ekonomik sıkıntıdan sokağa çıkan halkı iş birlikçi konumuna düşürüyor. Kendi yöneticileri de anlayamıyor. Çünkü sistemin zorlandığını görmüyor.

Çünkü her biri belli statükoların daracık pencerelerinden bakıyorlar. Çoğunluğu genç 80 milyonluk bir ülkenin değişkenlerini göremiyor olabilirler mi? 

Sokakta atılan sloganlara dikkat edildiğinde hemen her kesimden, düşünceden insanın gösterilere katıldığı dikkat çekiyor. Kimi pahalılıktan, kimi molla yönetiminden şikayetçi. Tek tük Şahçılar bile görülüyor aralarında. Bir tür memnuniyetsizler koalisyonu anlayacağınız.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Sahte iltica 09 Nisan 2018 | 671 Okunma Sadece bilet parası yetmez 03 Nisan 2018 | 581 Okunma Ülke batsın ki bana yer açılsın 02 Nisan 2018 | 465 Okunma Türkiye kadar taş düşsün başınıza 26 Mart 2018 | 340 Okunma Milliyet ikinci kez Hürriyet'i alıyor 23 Mart 2018 | 1.036 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar