Halkım en çok neyi merak etti?

“Memleketin hali nasıl” diye sorarlarsa benim bu yazımı gösterin. Çünkü halkımın nelere ilgi gösterdiğini çok açık bir şekilde ortaya koyacak. Kaynağım Google. Oturmuş derlemiş...

“Memleketin hali nasıl” diye sorarlarsa benim bu yazımı gösterin. Çünkü halkımın nelere ilgi gösterdiğini çok açık bir şekilde ortaya koyacak.

Kaynağım Google. Oturmuş derlemiş, 2017’de Türkiye’de en çok hangi aramalar yapıldı diye. Bu liste inanın politikacısından, pazarlamacısına kadar herkese lazım.

Mesela halkım en çok ‘krep nasıl yapılır’ diye merak etmiş. Sanırsınız Fransa’dayız. Sanki krep olmadan kahvaltıya oturmuyoruz. Ama öyle. Analarımız, eşlerimiz ve belki de erkekler üşenmemiş krep tarifi aramış en çok. Bir taraftan krep yapmayı bilmediklerinden olsa gerek. Yoksa bilseler ararlar mı? Üstelik tüm yıl boyu azalmayan bir ilgi ile aramışlar. Hele Kasım-Aralık’ta tavan yapmış. Krep sezonu her halde. Sonrasında daha yerli yemekler geliyor. Aşure ve güllaç. Atlarından ise biraz daha sağlıklı bir yemek, enginar geliyor.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Sahte iltica 09 Nisan 2018 | 671 Okunma Sadece bilet parası yetmez 03 Nisan 2018 | 581 Okunma Ülke batsın ki bana yer açılsın 02 Nisan 2018 | 465 Okunma Türkiye kadar taş düşsün başınıza 26 Mart 2018 | 340 Okunma Milliyet ikinci kez Hürriyet'i alıyor 23 Mart 2018 | 1.036 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar