Güçlünün yıkıldığı an

Hiç de küçümsenebilecek bir durum değil. İkinci savaş sonrası kurulan yeni dünya düzeninde ilk kez yaşandı. Amerika ilk kez böylesi açık bir yenilgi aldı. Muhtemelen siyasi tarihçiler bugünlerde...

Hiç de küçümsenebilecek bir durum değil. İkinci savaş sonrası kurulan yeni dünya düzeninde ilk kez yaşandı. Amerika ilk kez böylesi açık bir yenilgi aldı. Muhtemelen siyasi tarihçiler bugünlerde yaşananları özel dip notlarıyla aktaracaklar.

Pekiyi ne oldu da Amerika’nın “En yakın müttefikleri” bile Amerika’nın karşısında yer aldı? Ne oldu da böylesi açıktan bir tavır gösterdiler? Amerika o kadar tehdide rağmen nasıl sadece üç-beş bin nüfuslu ufak tefek ada ülkelerini korkutabildi?

Açıkça görülüyor ki dünya, Amerika’nın kimseyi düşünmeden, başka ülkelerin ve toplumların hayatı üzerinde umursamazca kararlar almasını istemiyor. Hele hele bunun Trump nobranlığı ile yapılmasını hiç istemiyor.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Sahte iltica 09 Nisan 2018 | 675 Okunma Sadece bilet parası yetmez 03 Nisan 2018 | 583 Okunma Ülke batsın ki bana yer açılsın 02 Nisan 2018 | 466 Okunma Türkiye kadar taş düşsün başınıza 26 Mart 2018 | 341 Okunma Milliyet ikinci kez Hürriyet'i alıyor 23 Mart 2018 | 1.036 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar