Exotic Joe'ya oy vermeliydiniz

Sadece Trump ve Clinton var sanıyorsanız yanılıyorsunuz. Cumhuriyetçiler ve Demokratlardan başka bir sürü parti, bağımsızlar dahil bir sürü de aday var. Hepsi kendince seçime giriyor. Trump seçildikten sonra aday...

Sadece Trump ve Clinton var sanıyorsanız yanılıyorsunuz. Cumhuriyetçiler ve Demokratlardan başka bir sürü parti, bağımsızlar dahil bir sürü de aday var. Hepsi kendince seçime giriyor.

Trump seçildikten sonra aday listesine şöyle bir baktım. Ve bir aday ilgimi çekti. İsmi Exotic Joe (Egzotik Co). Asıl adı Joseph Maldonado. Ama kendisine Exotic Joe denilmesini tercih ediyor. Oklahoma’dan bağımsız aday. İnternet siteleri hazırlamış. Bir çok konuda görüşü var. Bildiğiniz aslan gibi aday. Tipi de çok ilginç.

Ayrıca bağış da toplamış. Ve bununla da kalmayıp üzerinde kendi resmi olan hediyelik eşyalar da satmış. Sloganı ise “Daha iyi Amerika için”

Seçmenlerinden seçim günü kırmızı, beyaz, mavi renkte bileklikler takmalarını isteyen Exotic Joe, mesela serbest silahlanmayı savunuyor. Bunun gibi sosyal güvenlikten, çevre korumaya kadar bir dizi önermesi de var.

Dediğim gibi sırf medeni cesaretinden dolayı ben exotic Joe’ya oy verirdim. Acaba hemşehrileri değerini bildi mi?

Başkan’a değil ‘esrar’a oy verdiler

Bizim taraftan bakınca başkanlık seçimlerinin gölgesinde kaldı ama, bazı eyaletlerde halk başka şeylere de oy verdi. Mesela California, Nevada ve Massachusetts eyaletleri keyif için esrar kullanılması için sandık başına gitti.

Amerika’da bazı eyaletler ‘sağlık’ için denilerek esrar satışına izin veriyor. Bu sisteme göre bir doktor raporu alan, istediği yasal satıcıdan ki bu genellikle köşe başında bir dükkân oluyor esrar alıp içebiliyordu. Bazı kısıtlamalar var. Ama çok da takan yoktu. Mesela son olarak San Francisco’da taksi çağırma aplikasyonu uber gibi esrar çağırma uygulaması vardı. Zaten kentin sokaklarında dolaşırken, sigara içenlere takıntılı bir biçimde nefretle bakanların bir yandan da esrar içiyor oluşu çok garibime gitmişti.

İşte bu durumda ‘sağlık için’ falan diye kılıfa uydurmaya gerek kalmasın diye halka soralım demişler. Soru basit, “Keyif için” esrar kullanımı serbest kalsın mı? Bu üç eyalette de “Evet” çıkmış. Anlayacağınız artık oralarda sigara yasak, ama esrar serbest. Buna göre 21 yaşından büyüklerin esrar yetiştirmesi ve tüketmesinin önünü açıldı.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Sahte iltica 09 Nisan 2018 | 675 Okunma Sadece bilet parası yetmez 03 Nisan 2018 | 583 Okunma Ülke batsın ki bana yer açılsın 02 Nisan 2018 | 466 Okunma Türkiye kadar taş düşsün başınıza 26 Mart 2018 | 341 Okunma Milliyet ikinci kez Hürriyet'i alıyor 23 Mart 2018 | 1.036 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar