Elalem deliye, biz akıllıya hasret

Türkiye’de bir iç savaş kimin işine gelir? En basit cevabıyla Türkiye düşmanlarının.  15 Temmuz’da darbe diye yola çıkanların amacı neydi? Ülkede iç savaş...

Türkiye’de bir iç savaş kimin işine gelir? En basit cevabıyla Türkiye düşmanlarının. 

15 Temmuz’da darbe diye yola çıkanların amacı neydi? Ülkede iç savaş çıkarmak.

İç savaş çıkarmanın en emin yolu nedir? Silahlanmış halk kesimlerinin birbirini kırması.

Maalesef iktidar olmanın doğasını anlamamış kimileri Türkiye düşmanlarına alet oluyorlar. İktidar olmanın doğası, emrinde polisin ve askerin varken başka odakların eline silahlı güç vermemektir. Her iktidar halka dayanır veya dayanmak ister. Ama kimi kesimlerin elinde silah olmasının nelere yol açabileceğini de bilir. Bunu düzenlemek için de yasaları kullanır.

Son günlerdeki “Halk silahlansın, o kimi vuracağını iyi bilir” türünden çağrılar gerçekten bir çılgınlık gibi geliyor bana. 

Yasalar zaten tehdit altındaki kişi ve mesleklerin silah taşımasını düzenliyor. Bunun dışındaki her türlü silahlanma, kitlesel histeriye yol açar. Gerçekten, siyasi iktidarın halkın silahlanmasını isteyebileceğini düşünmek de kaosu özlemektir aynı zamanda. Siyasi iktidar, neden silahlı halk kitlesi istesin ki? 500 bin askeri geçtim, 300 bin polis varken, neden zaten büyük çoğunlukla oy aldığı, istediği yasayı çıkarttığı bir ülkeyi karışıklığın eşiğine getirsin.

ÇOK UCUZA BYLOCK’LU TELEFON

Sakın ucuz diye cep telefonu almayın. Piyasada, özellikle de internette 3 bin liralık cep telefonlarının 500 lira gibi fiyatlarla satıldığı görülüyor. Dediğim gibi sakın ha sakın, bu işe girmeyin.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Sahte iltica 09 Nisan 2018 | 675 Okunma Sadece bilet parası yetmez 03 Nisan 2018 | 583 Okunma Ülke batsın ki bana yer açılsın 02 Nisan 2018 | 466 Okunma Türkiye kadar taş düşsün başınıza 26 Mart 2018 | 341 Okunma Milliyet ikinci kez Hürriyet'i alıyor 23 Mart 2018 | 1.036 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar