Belediyeler intihar ediyor

Belediyeler emlak vergisi tahsilatı için peş peşe haciz işlemi uyguluyor. Kimi Tapu Daireleri her gün gelen yüzlerce haciz kararını uygulamaktan normal işlemlerine bile zaman ayıramıyor. 2019 Türkiye’nin kaderini...

Belediyeler emlak vergisi tahsilatı için peş peşe haciz işlemi uyguluyor. Kimi Tapu Daireleri her gün gelen yüzlerce haciz kararını uygulamaktan normal işlemlerine bile zaman ayıramıyor.

2019 Türkiye’nin kaderini belirleyecek. O yılın ilk büyük sınavı yerel seçimler. Yerel seçimlerin ne derece önemli olduğunu bilmek için illa politikacı olmaya gerek yok. Ve öğrendiğim son gelişmeler kimi belediyelerin adeta intihar ettiğini gösteriyor. 

Bir tanıdığım tapudaki işlemleri bir türlü bitiremediğinden dert yanınca şaşırdım. Aslında randevu işlemine geçen tapu daireleri gayet iyi çalışıyordu çünkü. Biraz araştırınca ortaya çıktı ki işin aslı başka. Önemli bir AK Partili ilçe belediyesi (Duyduğuma göre bir hayli fazlası da olabilir) emlak vergisi tahsilatı için kendi bölgesinde evi olan yani kendisine oy verenlere haciz göndermeye başlamış. Bu hacizlerin sayısı günde 150’yi geçiyormuş. Usul gereği haciz kararları öncelikli olarak işlendiği için de tapu memurları bir türlü diğer işleri yardımcı olamıyorlarmış. 

İşin trajik boyutu gönderilen hacizlerin kimi zaman 70-80 lira düzeyinde olması. 

Amaç belli, tahsilat. Buna kimsenin bir şey diyeceği yok. Ama usul çok yanlış. 

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Sahte iltica 09 Nisan 2018 | 675 Okunma Sadece bilet parası yetmez 03 Nisan 2018 | 583 Okunma Ülke batsın ki bana yer açılsın 02 Nisan 2018 | 466 Okunma Türkiye kadar taş düşsün başınıza 26 Mart 2018 | 341 Okunma Milliyet ikinci kez Hürriyet'i alıyor 23 Mart 2018 | 1.036 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar