​Beklenmeyen oldu

Trump Başkan oldu. Ayırımcı sözleri, Müslüman ve Hispaniklere karşı olan tavrı ile bir çok ülkenin antipatisini toplamıştı. Belli ki Amerika’nın yarısından fazlası bunu önemsememiş....

Trump Başkan oldu. Ayırımcı sözleri, Müslüman ve Hispaniklere karşı olan tavrı ile bir çok ülkenin antipatisini toplamıştı. Belli ki Amerika’nın yarısından fazlası bunu önemsememiş. Artık tartışmalı ve ilginç bir figür var Beyaz Saray’da. 

Yeni Başkan Amerika’nın mevcut uygulamalarını değiştirir mi? Elbette en azından biz dış politikada bunun etkisini göreceğiz. Ama eskisinden de memnun değildik zaten, belki daha iyi olur mu acaba?

Hiç zannetmiyorum. Gelen gideni aratır gibi geliyor. Nitekim Trump’ın Başkan seçileceği anlaşıldığı andan itibaren dolar aldı başını gitti. Euro veya sterlin gibi gelişmiş ülkelerin para birimleri dolar karşısında değer kazanırken, Türk Lirası düştü. Bu Trump’ın ekonomi politikaları nedeniyle falan olmadı. Bu Müslümanlar hakkındaki düşünceleri bilindiği için oldu. Umarım gideni aratmaz da ben yanılırım. 

Trump’ın nesini beğendiler?

Amerika’da yaşayan arkadaşım aradığında sordum: “Kime oy verdin?” diye. Cevabı: “Trump” oldu. Şaşırdım. “Yahu bu adamın Müslümanlara ve Amerikalı olmayanlara karşı tutumunu biliyorsun. Neden böyle birşey yaptın?” diye devam ettim.

Cevabı hem kendi görüşünü, hem de politikayla çok ilgilenmeyen ortalama bir Amerikalının fikrini ortaya koyuyordu. Dedi ki: “Bir şirketin patronu olsan ve bu şirkete genel müdür arasan, önüne gelen adayların daha önce hangi işlerde nasıl başarıları olduğuna bakarsın. İşte ben de buna baktım. Trump, tek başına zengin olmayı başarmış biri. Clinton ise hiç birşey yapmadı. Bir başarısı yok.”

Son çare Kanada

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Sahte iltica 09 Nisan 2018 | 675 Okunma Sadece bilet parası yetmez 03 Nisan 2018 | 583 Okunma Ülke batsın ki bana yer açılsın 02 Nisan 2018 | 466 Okunma Türkiye kadar taş düşsün başınıza 26 Mart 2018 | 341 Okunma Milliyet ikinci kez Hürriyet'i alıyor 23 Mart 2018 | 1.036 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar