Teröristlerin zap kampını bir de benden dinleyin

TSK’nın harekât düzenlediği PKK’nın Zap kampına gitmiştik. Tam 21 yıl önce, bir heyetle birlikte. O zaman televizyoncuydum. Haberini yapmıştık. Aradan geçen onca yıldan sonra ilk kez yazıya dökme...

TSK’nın harekât düzenlediği PKK’nın Zap kampına gitmiştik. Tam 21 yıl önce, bir heyetle birlikte. O zaman televizyoncuydum. Haberini yapmıştık. Aradan geçen onca yıldan sonra ilk kez yazıya dökme fırsatım oldu.

TSK, terörizmle mücadele ediyor. Tüm gücüyle. Şimdilerde Kuzey Irak’ta terörist örgütün en önemli barınma alanlarından Zap kampına operasyon düzenliyor. Maalesef şehit haberleri geliyor. Çok sayıda teröristin etkisiz hale getirildiği bilgileriyle birlikte. İşte şimdi operasyon yapılan bu bölgeyi ve kampı anlatmak isterim sizlere.

1996 Ağustos’u. Terörizmle mücadele tüm hızıyla sürüyor. Türk siyaseti ise, eskinin normalinde olduğu gibi karmakarışık. Rahmetli Necmettin Erbakan neredeyse daha bir aylık Başbakan. 28 Şubat’a giden süreç. Yaşı yetenler hatırlar, yetmeyenler tahmin edebilir. 

Erbakan, Türkiye’nin en önemli sorunu olan terörizmi kucağında buluyor. Ağustos’un 3’ünde Van Milletvekili Fetullah Erbaş’ı Güneydoğu sorunuyla ilgili çalışma yapmak amacıyla görevlendiriyor. Temel amaç terörün sonlandırılması, halkın arada ezilmesinin önlenmesi. Bu doğrultuda Kürtçe televizyon yayını yapılacağı açıklanıyor. Hedeflenen GAP Tv’den günde 1-2 saat Kürtçe yayın. Şimdiki gibi 24 saat yayın yapacak bir TRT kanalı hayal.

Ağustos ayı başında bu açılımlar yapılırken PKK’nın daha önce kaçırdığı 7 askerin durumu gündeme geliyor. Teröristlerin dertleri belli. Türkiye ile sanki eşit statülermiş gibi pazarlık masasına oturmak. Türkiye kesinlikle ret ediyor. Ama kamuoyu baskısı da var. 

Başbakan da bu işin artık son bulmasını istiyor. Açıkça söylemese de.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Sahte iltica 09 Nisan 2018 | 675 Okunma Sadece bilet parası yetmez 03 Nisan 2018 | 583 Okunma Ülke batsın ki bana yer açılsın 02 Nisan 2018 | 466 Okunma Türkiye kadar taş düşsün başınıza 26 Mart 2018 | 341 Okunma Milliyet ikinci kez Hürriyet'i alıyor 23 Mart 2018 | 1.036 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar