Kılıçdaroğlu’nun programını kim yapıyor; Kandil mi, Pensilvanya mı?

Yeni Akit Gazetesi Yazarı Ali Karahasanoğlu'nun bugünkü (12.03.2022)''Kılıçdaroğlu’nun programını kim yapıyor; Kandil mi, Pensilvanya mı?'2 başlıklı yazısı.

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, yeni politik tarzını kafalara yerleştirme yolunda, açıklamalarını sürdürüyor.

Değişik kesimlere, değişik sözler veriyor..

Bir dönem Süleyman Demirel’in yaptığı türden “Onlar ne veriyorlarsa, ben bir fazlasını vereceğim” şeklinde özetlenen ekonomik alandaki vaatleri de bir kenara bırakalım..

Dünya genelinde petrolün varil fiyatının son 5 ayda yüzde 110 arttığı bir ortamda, “benzin-mazottaki fiyat yükselişleri”ni “İktidarın yaptığı zamlar” diye tanımlamasını ve kendileri iktidarda olsalar, bu zamları yapmayacaklarmış gibi algı üretmelerini bir kenara bırakalım..

Dünya genelindeki fiyat yükselişlerine rağmen Türkiye içinde zam yapmama becerileri var ise, İstanbul Halk Ekmek ve Ankara Halk Ekmek’in; enerji fiyatlarında, un fiyatlarında yükseliş de yaşansa, ekmek fiyatlarını 1,25’den hem de niye 2 TL’ye çıkarttıklarını izah edememelerindeki çelişkiyi de bir kenara koyalım..

CHP Genel Başkanı’nın yargı ile ilgili vaatlerini, terör örgütleri ile ilgili sözlerini masaya yatıralım..

Kılıçdaroğlu’nun dün Diyarbakır’da yaptığı açıklamalar, verdiği sözler, tam bir tiyatro oynadığının tescili konumunda..

Ne diyor, Kılıçdaroğlu?

Terör örgütü suçlaması ile yargının işlem yaptığı kişilere yönelik taahhütlerde bulunuyor..

Daha önce “İktidara geldiğimizin ilk haftasında KHK ile ihraç edilen ‘Barış İçin Akademisyenler Bildirisi’ne imza atanları işe iade edeceğim” demişti..

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
28 Şubat’ta “Tahliye edin”, Sinan Ateş’te “Merhaba diyeni de içeri atın”! 16 Mayıs 2024 | 5.755 Okunma İşte CHP: İki saatte 66 bin TL’lik israf! İftira da cabası! 15 Mayıs 2024 | 1.109 Okunma Dün bir, bugün iki! CHP itiraf etti: İsrafsız yapamayız! 14 Mayıs 2024 | 1.461 Okunma Okul müdürünün öldürülmesini kınayanlar…! 13 Mayıs 2024 | 3.523 Okunma Böyle olur, CHP’nin genelgesi! 12 Mayıs 2024 | 1.141 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar