Avrupa bile, buradaki uşakları kadar cesur değil!

Yeni Akit Gazetesi Yazarı Ali Karasahanoğlu’nun bugünkü (03.02.2022)’’ Avrupa bile, buradaki uşakları kadar cesur değil!‘’ başlıklı yazısı.

1,5 yıldır kendi içimizdeki batı uşaklarının “müjde”lediği(!) Avrupa Konseyi’nden ihraç prosedürü hâlâ başlatılamadı..

Bakmayın siz malum medyanın, “İhraç kararı” çıkmış gibi algı oluşturan haberlerine..

Normalde, AİHM’de Türkiye’yi sözümona temsil eden, sonrasında da CHP milletvekilliği yapan Rıza Türmen’e göre, 2021 Mart ayında, Türkiye Avrupa Konseyi’nden ihraç edilmiş olacaktı..

Mart Temmuz oldu... 

Temmuz Eylül oldu.

Eylül Kasım, Kasım Ocak, Ocak ise şimdi Şubat oldu..

Sözümona, her birinde ihraç gerçekleşecek gibi bekliyorlardı ama..

Sürekli o ihraç kararı erteleniyordu..

Yani, Batılılar bile, bizdeki uşakları kadar cesaretli değillerdi..

Dün alınan karar ne idi?

“İhraç kararı çıkacak” diyenlere bakarsanız, “çıkmış gibi” gösteriyorlar..

Oysa kararı okuduğunuzda, Avrupa Konseyi de işin içinden çıkamamış olmalı ki..

Türkiye’nin gönderdiği cevapta yer alan, “Osman Kavala hakkındaki AİHM kararına aykırılık söz konusu değil. Şu an Kavala, AİHM kararında bahsedilen sebeple değil, farklı bir dosyadan tutuklu” açıklamasının hangi anlama geldiğini tespit için, dosya AİHM’e yollanmış..

Bizdeki Batı uşaklarının hevesleri de kursaklarında kalmış..

Ama işin ilginci.

“Yargı bağımsızlığı.. Yargı bağımsızlığı” diyenler..

Şimdi geçmişler karşımıza, nanik yaparak, siyasi mahkeme olduğunu kabul ettikleri AİHM’in kararı için, “Yargıtay kararı gibi algılamanız ve uygulamanız lazım” diyorlar..

Kendi kitaplarından, kendi düzenlemelerinden gösteriyoruz: 

“AİHM bir üst mahkeme değildir. Siyasi bir mahkemedir.. Yerel mahkemelerin kararlarını bozma niteliğinde bir işlevleri yoktur. Verdikleri karar uygulanmazsa, ancak tazminat tehdidi ile karşılaşabilirsiniz.”

Ama adamlarda utanma yok..

Kendi yandaşları söz konusu ise..

Tüm putlarını yıkıyorlar..

Helvadan put yapıp, acıkınca yiyorlar..

Hatta, “Haydi diyelim AİHM kararını uygulamak gerekiyor. Nitekim uyguladık da.. Şu an AİHM kararındaki dosyadan tahliye kararı zaten çıktı. Şu an farklı bir dosyadan tutuklu. AİHM o dosyadan da tahliye kararı versin. O zaman bakarız” denilmesine rağmen..

Ülkemizdeki batı uşakları aylardır tekrar tekrar “Yandık, mahvolduk, bittik, iflas ettik. Bu ay tahliye kararı çıkmazsa, naneyi yedik” diye algı oluşturdular..

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
28 Şubat’ta “Tahliye edin”, Sinan Ateş’te “Merhaba diyeni de içeri atın”! 16 Mayıs 2024 | 5.560 Okunma İşte CHP: İki saatte 66 bin TL’lik israf! İftira da cabası! 15 Mayıs 2024 | 1.109 Okunma Dün bir, bugün iki! CHP itiraf etti: İsrafsız yapamayız! 14 Mayıs 2024 | 1.460 Okunma Okul müdürünün öldürülmesini kınayanlar…! 13 Mayıs 2024 | 3.523 Okunma Böyle olur, CHP’nin genelgesi! 12 Mayıs 2024 | 1.141 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar 1 yorum